PREMIER LEAGUE

Μπέρνλι - Άρσεναλ 1-1: Δοκάρια και Τζάκα μπλόκαραν τους κανονιέρηδες

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Άρσεναλ στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Μπέρνλι
Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Άρσεναλ στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Μπέρνλι Ⓒ 2020 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Άρσεναλ έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Μπέρνλι λίγες ημέρες πριν το πρώτο ραντεβού της με τον Ολυμπιακό για τους "16" του Europa League και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της απόκτησης ενος ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νεά σεζόν (VIDEOS).

Μετά από τη νίκη (πρόκριση) επί της Μπενφίκα στο "Καραϊσκάκης" αλλά και την σπουδαία εκτός έδρας νίκη της επί της Λέστερ, η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να κάνει τρεις τις σερί επιτυχίες της σε όλες τις διοργανώσεις, αφού έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι στο "Turf Moor" για την 27η αγωνιστική της Premier League, πέντε ημέρες πριν την πρώτη μάχη με τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα αφού στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Ουίλιαν κουβάλησε για πολλά μέτρα τη μπάλα επιτιθέμενος κατά μέτωπο και την έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ, με τον Γκαμπονέζο να ταλαιπωρεί τον Λόουτον με διαδοχικές προσποιήσεις μέσα στην περιοχή και να νικάει με συρτό σουτ τον Πόουπ, κάνοντας το 1-0 με το 9ο γκολ του στην φετινή Premier League και 8ο στην καριέρα του απέναντι στους κλάρετς.

Παρά το γεγονός ωστόσο οι κανονιέρηδες είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, δέχτηκαν την ισοφάριση με φθηνό τρόπο, με τον Τζάκα να κάνει ολέθριο λάθος αφού στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα σε πίεση που δέχτηκε, την έστειλε να χτυπήσει στο πόδι του Γουντ και από εκεί να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Λένο (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ισορρόπησε και στο τελευταίο 20λεπτο απέκτησε μία άγρια ομορφιά, με τη νίκη να φλερτάρει και με τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι είχαν 2 καλές στιγμές που υποχρέωσαν τον Λένο σε θετικότατες επεμβάσεις ενώ από την πλευρά της η Άρσεναλ άγγιξε το γκολ, όμως οι Πεπέ (84') και Θεμπάγιος (90+4') είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν σε οριζόντιο και αριστερό δοκάρι αντίστοιχα.

Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε ως το φινάλε, με την Μπέρνλι να τσιμπάει ένα χρυσό βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού (πέμπτη σερί εντός έδρας ισοπαλία στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Σον Ντάις) και την Άρσεναλ να χάνει δύο στην προσπάθειά της για αναρρίχηση στη βαθμολογία που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την έξοδό της στα Κύπελλα Ευρώπης τη νέα σεζόν μέσω πρωταθλήματος.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ (63' Πίτερς), Γουέστγουντ, Γκούντμουντσον (68' Μπρέιντι), Μπράουνχιλ, ΜακΝιλ, Βίντρα (86' Ροντρίγκεζ), Γουντ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τσέιμπερς, Λουίζ, Μάρι, Τίρνι, Παρτέι (80' Θεμπάγιος), Τζάκα, Σακά, Έντεργκααρντ (63' Λακαζέτ), Ουίλιαν (70' Πεπέ), Ομπαμεγιάνγκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 6 Μαρτίου

Μπέρνλι - Άρσεναλ 1-1 (39' Γουντ / 6' Ομπαμεγιάνγκ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον (17:00)

Άστον Βίλα - Γουλβς (19:30)

Μπράιτον - Λέστερ (22:00)

Κυριακή 7 Μαρτίου

Γουέστ Μπρομ - Νιούκαστλ (14:00)

Λίβερπουλ - Φούλαμ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας (21:15)

Δευτέρα 8 Μαρτίου

Τσέλσι - Έβερτον (20:00)

Γουέστ Χαμ - Λιντς (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Jon Super/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ