ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μποροβήλος: "Σχέδιο ενίσχυσης και επιβίωσης"

Ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, σε συνέντευξη Τύπου της ομάδας
Ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, σε συνέντευξη Τύπου ASTERAS FC

Ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, έκρουσε καμπανάκι για την οικονομική καταστροφή που απειλεί το ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού και τόνισε την ανάγκη εκπόνησης σχεδίου δράσης για την αποφυγή της.

Καμπανάκι για τη διάσωση του ελληνικού ποδοσφαίρου έκρουσε ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας των Αρκάδων.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε με αφορμή την αναστολή της απόφασης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα με τον πρόεδρο του Αστέρα να τονίζει πως οι αποφάσεις των αρμόδιων φορέων είναι σεβαστές αλλά θα πρέπει παράλληλα να παρθούν και μέτρα για να ενισχυθούν οι ομάδες και να μην καταρεύσουν.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΥ:

"Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αντιμετώπισε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για ολόκληρη την ανθρωπότητα με μεγάλη υπευθυνότητα και βέβαια με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων.

Για όλους εμάς στον σύλλογο η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας με κάθε κόστος αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνθήκη. Η μεθοδευμένη και σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, με τρόπο ασφαλή και συντονισμένο, είναι στα αλήθεια καίριο ζήτημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την απόφαση επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, έστω και σε ποσοστό 10%.

Κατανοούμε επίσης ΑΠΟΛΥΤΑ την δίψα των φιλάθλων μας για να δουν από κοντά την αγαπημένη της ομάδα, όπως και την απογοήτευσή τους για την άρση της αρχικής απόφασης.

Ωστόσο, αν από τους αρμόδιους φορείς υπάρχει έστω και η παραμικρή αμφιβολία για τους κινδύνους που μπορεί ένα τέτοιο εγχείρημα να δημιουργήσει, η οποία μάλιστα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που νομιμοποιούμαστε να κάνουμε υποδείξεις.

Όμως, το ποδόσφαιρο παλεύει για να αντέξει από μια προδιαγεγραμμένη οικονομική καταστροφή. Χωρίς έσοδα από πουθενά, χωρίς ικανές χορηγικές συμφωνίες αφού ως προϊόν ζει απομονωμένο και χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για το μέλλον. Όχι απλώς για την επόμενη ημέρα. Χωρίς εγγύηση ακόμη και για το σήμερα. Το τώρα!

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι επενδυτές του ελληνικού ποδοσφαίρου πορεύονται σε ένα τούνελ χωρίς αχτίδα φωτός από πουθενά. Το ποδόσφαιρο έχει τεράστιο οικονομικό βάρος και χρειάζεται άμεση στήριξη. Εμείς ως ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έχουμε την ευτυχή συγκυρία να έχουμε δύο ιδιοκτήτες, τον κ. Μπάκο Δ. και τον κ. Καϋμενάκη Ι. που είναι δίπλα στην ομάδα και επιλύουν το κάθε πρόβλημα με την γέννησή του.

Όμως, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα τέτοιο μοντέλο. Πρέπει να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα. Είναι απαραίτητο Πολιτεία και ελληνικό ποδόσφαιρο να συντονίσουν ένα σχέδιο ενίσχυσης. Δεν θα είναι ένα σχέδιο οικονομικής συνεισφοράς προς εταιρείες. Θα είναι ένα σχέδιο επιβίωσης, αποφυγής της καταστροφής αν το θέλετε, ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Κλείνοντας ελπίζουμε σε μια θετική εξέλιξη των πραγμάτων, ώστε με ασφάλεια να έχουμε και πάλι κοντά μας τους αγαπημένους μας φιλάθλους".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ