ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπουρσέλης στο SPORT24: "Αυτά τα έκανε ο Ζιντάν, όχι ο Μέσι"

Ο Αντώνης Μπουρσέλης
Ο Αντώνης Μπουρσέλης EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντώνης Μπουρσέλης, που σημείωσε ένα τρομερό γκολ με ντρίμπλα αλά Ζιντάν στο Εργοτέλης - Παναχαϊκή, μιλάει στο SPORT24 για την έμπνευσή του, τους στόχους των Κρητικών και το ποδοσφαιρικό ίνδαλμά του.

Ο Εργοτέλης συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του στη Super League 2, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, ύστερα από τη νίκη με 1-0 επί της Παναχαϊκής στο Παγκρήτιο.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Αντώνης Μπουρσέλης στο 71ο λεπτό του αγώνα, με μία τρομερή ντρίμπλα αλά Ζιντάν, η οποία δεν άργησε να γίνει... viral, αποτελώντας ένα απ' τα highlights της σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 26χρονος μέσος μίλησε στο SPORT24 για το υπέροχο τέρμα που σημείωσε απέναντι στους Πατρινούς, τους στόχους του Εργοτέλη τη φετινή σεζόν, το ποδοσφαιρικό ίνδαλμά του, αλλά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΝΤΡΙΜΠΛΑ"

Καταρχάς, δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε τι σκέφτηκε την στιγμή της ντρίμπλας κι αν ήταν μία κίνηση... προμελετημένη: "Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάω κατά μέτωπο, σε ατομική ενέργεια. Κέρδισα την κόντρα και μετά, όταν είδα πως ήταν διεκδικήσιμη η μπάλα με το αντίπαλο στόπερ, σκέφτηκα πως μόνο μ' αυτό τον τρόπο θα καταφέρω να τον αποφύγω. Πίστεψα πως, όπως ήταν οι τοποθετήσεις μας, θα έπιανε η συγκεκριμένη ντρίμπλα. Ήθελα να το κάνω, μπήκε και το γκολ, οπότε όλα καλά".

Ο Αντώνης Μπουρσέλης
Ο Αντώνης Μπουρσέλης EUROKINISSI SPORTS


Επειδή έγινε πολύς λόγος για την ντρίμπλα κι αν θύμισε περισσότερο Ζιντάν ή Μέσι, ο Μπουρσέλης πήρε ξεκάθαρη θέση: "Είναι κλασική ντρίμπλα Ζιντάν. Ο Μέσι δεν κάνει τέτοια".

Μπορεί, λοιπόν, να θύμισε... Ζιντάν, αλλά ο δικός του αγαπημένος είναι διαφορετικός.

"Εντάξει, εγώ έχω προλάβει τον Ρονάλντο, το φαινόμενο. Όταν ήμουν μικρός μ' άρεσε ο Ροναλντίνιο. Από εκεί και πέρα, αυτή την στιγμή, κορυφαίο ποδοσφαιριστή θεωρώ τον Μέσι", σχολίασε, ενώ για το αν είναι το ωραιότερο γκολ της καριέρας του, απάντησε πωςεωρώ πως είναι από τα ωραιότερα, λόγω και της ατομικής ενέργειας. Εμένα, προσωπικά, μου αρέσουν και τα φάουλ. Τα έχω στα ωραία γκολ. Απλά το σημερινό ήταν λίγο πιο φαντεζί".

"ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ"

Ο Μπουρσέλης έχει σημειώσει δύο γκολ τη φετινή σεζόν, αλλά και τα δύο αποδείχθηκαν καθοριστικά, αφού έδωσαν σπουδαίες νίκες στην ομάδα του, κόντρα σε Ξάνθη και Παναχαϊκή. Μάλιστα και στους δύο αγώνες πέρασε ως αλλαγή, αλλάζοντας τα δεδομένα με τα εντυπωσιακά γκολ του. Όπως φαίνεται, είναι ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων για τον Εργοτέλη.

"Εντάξει, έτυχε με την Ξάνθη, έτυχε και με την Παναχαϊκή, και τώρα λένε να μπαίνω ως αλλαγή. Έχω μιλήσει με τον κόουτς και είπαμε αφού μας πάει καλά ας το συνεχίσουμε έτσι. Το έχουμε ρίξει πολύ στα γούρια φέτος".

Για τη δύσκολη φετινή σεζόν στη Super League 2 εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και την πορεία του πρωταθλήματος, σχολίασε πως "η αλήθεια είναι πως υπάρχει κούραση. Κάποιοι παίκτες είναι πιο μπροστά σε φυσική κατάσταση, άλλοι πιο πίσω. Γενικά, όμως, όλα τα παιδιά είναι έτοιμα. Βάσει συνθηκών, δεν υπάρχει μία σταθερή ενδεκάδα. Όλοι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, είτε ως αλλαγή, είτε ως βασικοί.

Φαίνεται, πάντως, πως όλες οι ομάδες θα πάνε σε μία λογική ροτέισον, αφού παίζουμε αγώνες κάθε τρεις ημέρες. Χρειάζεται σωστή διαχείριση. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν να παίζουμε διαρκώς αγώνες στη Super League 2 ανά τρεις ημέρες. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Διότι ένας τραυματισμός μπορεί να μας αφήσει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το βάθος του ρόστερ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος".

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ"

Ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά και έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια αρκετούς ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ίδιος συμφωνεί με αυτή τη λογική;

"Σίγουρα ο Εργοτέλης πάντα προωθούσε νέα παιδιά. Είναι ομάδα τέτοιας λογικής. Πολλά παιδιά, όπως ο Μπουχαλάκης, ο Καρέλης παλαιότερα, αλλά και οι Σαρρής, Κούτρης, Τζανακάκης, Κοζορώνης, Κάιπερς πιο πρόσφατα, έχουν κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους μέσω του Εργοτέλη. Λόγω και της κρίσης, ο Εργοτέλης ήταν από τις πρώτες ομάδες που επένδυσαν στα δικά τους παιδιά και δικαιώνονται για την επιλογή τους".

Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Παναχαϊκής
Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Παναχαϊκής EUROKINISSI SPORTS


Οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές έκαναν το βήμα παραπάνω. Ο ίδιος βλέπει στην ομάδα να υπάρχουν κι άλλα ταλέντα που είναι ικανά να ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια;

"Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που μπορούν και έχουν προοπτική για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Σίγουρα θέλει δουλειά, αλλά ο Εργοτέλης, χωρίς να θέλω να τον παινέψω, είναι από τις λίγες ομάδες που δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά και τα ρίχνουν απευθείας στα βαθιά. Όπως ο Ορέστης Κατσούρι, ο οποίος ήταν τρία χρόνια στην ομάδα, αλλά φέτος παίζει συνεχώς και δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Υπάρχουν, όμως, κι άλλα παιδιά που έρχονται από πίσω και θα πάρουν την ευκαιρία τους".

"ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ"

Ύστερα από 10 αγωνιστικές, ο Εργοτέλης είναι πρώτος με 19 βαθμούς, έχοντας ένα εντυπωσιακό σερί επτά αήττητων αγώνων. Κόντρα στις προβλέψεις, οι Κρητικοί έχουν καταφέρει να διεκδικούν επί ίσοις όροις την άνοδο στη Super League Interwetten. Άραγε, ποιος ήταν ο στόχος στην αρχή της σεζόν;

"Ο στόχος μας, εξ αρχής, είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Εμείς πότε δεν είπαμε πως πάμε για την άνοδο, όπως κάνουν άλλες ομάδες. Εμείς μένουμε πιστοί στο πλάνο μας και φαίνεται πως φέτος υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Δεν έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ο πρώτος γύρος. Θεωρώ πως είμαστε μία δεμένη ομάδα, με καλά αποδυτήρια, ποδοσφαιριστές που παίζουν μαζί πολλά χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να καταφέρουμε κάτι πολύ καλό στο τέλος της σεζόν".

Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Ξάνθη
Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS


Εν αντιθέσει με πολλές ομάδες τόσο της κατηγορίας, όσο και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Εργοτέλης έχει κρατήσει έναν βασικό κορμό για πολλά χρόνια, υπό την καθοδήγηση του 48χρονου προπονητή, Γιάννη Ταουσιάνη. Μήπως αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας;

"Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Μετά από 1-2 στραβά αποτελέσματα, όλοι λένε πως φταίει ο προπονητής και πρέπει να τον αλλάξουν. Έτσι, όμως, δεν μπορεί να δέσει μία ομάδα από τη μία στιγμή στην άλλη. Κι ο νέος που θα έρθει δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, ειδικά αν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα. Αν, όμως, οι παίκτες είναι πολλά χρόνια μαζί και δουλεύουν με τον ίδιο προπονητή, σαφώς είναι καλύτερα τα πράγματα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ