ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Μπούβατς κατά Κλοπ: "Εγώ ήμουν ουσιαστικά ο προπονητής για 17 χρόνια"

Γιούργκεν Κλοπ και Ζέλικο Μπούβατς παρακολουθούν μαζί αγώνα της Λίβερπουλ
Γιούργκεν Κλοπ και Ζέλικο Μπούβατς παρακολουθούν μαζί αγώνα της Λίβερπουλ AP PHOTO/RUI VIEIRA, FILE

Φαρμακερά βέλη κατά του Γιούργκεν Κλοπ εξαπέλυσε ο επί σχεδόν δύο γεμάτες δεκαετίες άμεσος συνεργάτης του, Ζέλικο Μπούβατς, με τον Βόσνιο να υποστηρίζει πως εκείνος έκανε ουσιαστικά όλη την προπονητική δουλειά εκτός των συνεντεύξεων.

Γιούργκεν Κλοπ και Ζέλικο Μπούβατς συνέθεσαν ένα άκρως επιτυχημένο προπονητικό δίδυμο σε Μάιντς, Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ και η σχέση τους ήταν τόσο αγαστή ώστε σε ανύποπτο χρόνο ο Γερμανός να έχει προσδώσει το χαρακτηρισμό "Το μυαλό" ("The Brain") στον Βόσνιο.

Κάποια στιγμή ωστόσο, η χημεία χάλασε και το δίδυμο έσπασε, με τον Μπούβατς να αποχωρεί από το προπονητικό τιμ της Λίβερπουλ τον Απρίλιο του 2018 και ουδείς να γνωρίζει την αιτία του διαζυγίου, από τη στιγμή που ούτε ο Μπούβατς, ούτε ο Κλοπ αλλά ούτε και ο αγγλικός σύλλογος έδωσαν στη δημοσιότητα τα αίτια της αποχώρησής του.

Δύο χρόνια μετά πάντως, ο Μπούβατς έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τον Κλοπ, με τον νυν αθλητικό διευθυντή της Ντινάμο Μόσχας, να δηλώνει σε συνέντευξή του στο Youtube (έμεινε λίγες ώρες στην πλατφόρμα και κατόπιν αφαιρέθηκε) πως εκείνος ήταν ο ιθύνων νους στις ομάδες του "Κλόπο".

Μπούβατς κατά Κλοπ: "Εγώ ήμουν ουσιαστικά ο προπονητής για 17 χρόνια"
AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Εγώ έκανα την προπονητική δουλειά, με την εξαίρεση των συνεντεύξεων. Ήταν σαν να ήμουν εγώ ο προπονητής για 17 χρόνια. Προσπαθούσα να επηρεάσω την ομάδα μου όσο μπορούσα για να πετύχουν, αλλά δεν χρειαζόμουν να είμαι στο επίκεντρο της προσοχής

Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να είμαι προπονητής. Όταν με καλέσει η Μπαρτσελόνα θα το σκεφτώ, διαφορετικά όχι. Λέτε πως είμαι εδώ για να είμαι απασχολημένος και περιμένω για μία καλύτερη ευκαιρία, αλλά αν ξέρατε τι προτάσεις είχα απορρίψει όταν έκανα παύση στην καριέρα μου, δεν θα το λέγατε αυτό.

Δεν σας λέω ποιες ομάδες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπούβατς, ο οποίος παραδέχτηκε πως δεν είχε επικοινωνία με τον Κλοπ ούτε όταν η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας μετά από 30 χρόνια αναμονής. "Δεν το έκανα. Ήμουν απλά χαρούμενος για την Λίβερπουλ, τους οπαδούς και τους παίκτες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ