PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Νιούκαστλ 3-0: Τεράστιο άλμα παραμονής για τους γλάρους

Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν το γκολ του Γουέλμπεκ κόντρα στην Νιούκαστλ σε ματς της Premier League
Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν το γκολ του Γουέλμπεκ κόντρα στην Νιούκαστλ σε ματς της Premier League @ 2021 CLIVE ROSE/ASSOCIATED PRESS

Η Μπράιτον θριάμβευσε με 3-0 επί της Νιούκαστλ και πήρε ένα χρυσό τρίποντο στη μάχη που δίνει για παραμονή στην Premier League, ξεφεύγοντας έξι πόντους από την 18η του πίνακα Φούλαμ (VIDEO).

Σε ένα ματς που για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο Premier League σκόραρε δις με προσπάθειες εκτός περιοχής δεν ήταν δυνατόν για την Μπράιτον να μην πανηγυρίσει στο φινάλε.

Μάλιστα, όχι απλά πήρε το τρίποντο απέναντι στην απογοητευτική Νιούκαστλ αλλά το έκανε και με στιλ, αφού επιβλήθηκε με το καθαρό 3-0 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής και αποσπάστηκε έξι πόντους από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Ο Τροσάρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ για τους γλάρους με μακρινό σουτ, στο 51' πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος ο Γουέλμπεκ με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντουμπράβκα ενώ στο 68' η σεμνή τελετή για τις καρακάξες (έμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη) έλαβε τέλος, με τον Μοπέ να γράφει το τελικό 3-0 μετά από ασίστ του Γκρος.

Υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την Μπράιτον (είχε προηγηθεί το εκτός έδρας 2-1 επί της Σαουθάμπτον εκτός έδρας), με την Νιούκαστλ να φτάνει τα έξι διαδοχικά παιχνίδια μακριά από το τρίποντο έχοντας σε αυτό το διάστημα 3 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσεθ, Γουάιτ, Ντανκ, Φέλτμαν, Γκρος, Λαλάνα, Μπισούμα, Μόντερ (89' Πρέπερ), Τροσάρ (79' Μακ Άλιστερ), Μοπέ, Γουέλμπεκ (83' Ζεκίρι)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μανκίγιο, Λασέλς, Κλαρκ, Ντάμετ, Γουίλοκ (62' Μέρφι), Σέλβι, Χέιντεν (45' Χέντρικ), Ζοέλιντον, Αλμιρόν (76' Λόνγκσταφ), Φρέιζερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Clive Rose/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ