Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ ανακοίνωσαν ότι το δεύτερο στάδιο της διοργάνωσης είναι έτοιμο.

Η υπεύθυνη επιτροπή για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ προχώρησε σε μία σημαντική ανακοίνωση, αφού το δεύτερο στάδιο του Μουντιάλ είναι έτοιμο.

ADVERTISING

Το υπερσύγχρονο στάδιο 40.000 θέσεων ονομάζεται "Al Wakrah", δηλαδή "Φωλιά των πουλιών", βρίσκεται 23χλμ έξω από το κέντρο της πόλης της Ντόχα και θα φιλοξενήσει παιχνίδια μέχρι και τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2014 με αρχιτέκτονα την διάσημη βρετανοϊρακινή Ζάχα Χαντίντ. Στόχος της ήταν να αναμίξει την αλιευτική παράδοση της Ντόχα με διάφορα φουτουριστικά στοιχεία.

Η τεχνολογία του σταδίου επιτρέπει την καταπολέμηση της υψηλής θερμοκρασίας της περιοχής. Συγκεκριμένα το σύστημα κλιματισμού θα διαμορφώνει ένα ιδανικό περιβάλλον για τους θεατές, αλλά και για το τερέν του γηπέδου. Ακόμη, η ειδική κλίση της οροφής θα δημιουργεί την απαραίτητη σκιά που θα βοηθά τον κλιματισμό.

Inline ImageΤο "Khalifa Stadium", το πρώτο στάδιο του Μουντιάλ που εγκαινιάστηκε

ADVERTISING

Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η χωρητικότητα του θα μειωθεί στις 20.000 θέσεις με τα μέρη που θα αφαιρεθούν να παρέχονται σε χώρες με φτωχότερες υποδομές. Το "Al Wakrah" θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 16 Μαΐου, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου του Κατάρ. Μάλιστα, το πρώτο στάδιο που ήταν έτοιμο, το "Khalifa Stadium", είχε φιλοξενήσει στα εγκαίνια του τον τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 2017.

Δείτε το video με την παρουσίαση του νέου σταδίου:

Το νέο γήπεδο του Μουντιάλ 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βασιλειάδης: "Διεκδικούμε το Euro 2028 και το Μουντιάλ 2030"
Η FIFA συζητάει το σχέδιο του Ινφαντίνο για 48 ομάδες στο Μουντιάλ από το 2022!