ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2030: Η Ελλάδα έτοιμη να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία!

Μουντιάλ 2030: Η Ελλάδα έτοιμη να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία!

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, καταθέτοντας κοινή υποψηφιότητα μαζί με Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία.

Το σχέδιο του να αναλάβουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία από κοινού μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Βάρνα και αυτή δεν είναι άλλη από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030!

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι οι τέσσερις χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας. "Αυτήν την ιδέα θα την επεξεργαστούμε περαιτέρω από κοινού", συμπλήρωσε.

Σ' αυτό το σημείο παρενέβη ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επεσήμανε ότι "αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030".

Να τονιστεί μάλιστα πως είναι κάτι που έχει δουλέψει εδώ και καιρό ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, με τον πρωθυπουργό να καταθέτει την πρόταση στην Βάρνα όπου βρίσκεται στις άλλες τρεις χώρες και από κοινού θα διεκδικήσουν το Μουντιάλ σε 12 χρόνια από τώρα.

Η πρόταση για κοινή συνδιοργάνωση, θα σηματοδοτεί και επί της ουσίας τη σύσφιξη των σχέσεων των κρατών των Βαλκανίων σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο.

Εφόσον κατατεθεί κοινή υποψηφιότητα, οι τέσσερις χώρες θα έχουν ως αντιπάλους την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης. Επίσης η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία για το Μουντιάλ του 2030, ενώ κοινές διεργασίες υπάρχουν και από πλευράς Αλγερίας, Τυνησίας και Μαρόκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ