ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Η FIFA παλεύει για 48 ομάδες στο Κατάρ!

FIFA President Gianni Infantino speaks during a press conference after the FIFA Council Meeting, in Bogota, Colombia, Friday, March, 16, 2018. FIFA has finally and fully approved video review to help referees at the World Cup. The last step toward giving match officials high-tech help in Russia was agreed to on Friday by FIFA's ruling council chaired by Infantino. (AP Photo/Fernando Vergara)
FIFA President Gianni Infantino speaks during a press conference after the FIFA Council Meeting, in Bogota, Colombia, Friday, March, 16, 2018. FIFA has finally and fully approved video review to help referees at the World Cup. The last step toward giving match officials high-tech help in Russia was agreed to on Friday by FIFA's ruling council chaired by Infantino. (AP Photo/Fernando Vergara) AP PHOTO/FERNANDO VERGARA

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ιφαντίνο, υποστήριξε ότι η αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48 μπορεί να εφαρμοστεί από το 2022 και τη διοργάνωση του Κατάρ.

Η FIFA έχει ήδη αποφασίσει την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, η οποία θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Μπορεί, όμως, να γίνει και νωρίτερα;

Μπορεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Τζάνι Ινφαντίνο υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ 48 ομάδες από τη διοργάνωση του 2022. Από το επόμενο, δηλαδή, Παγκόσμιο Κύπελλο!

"Έχουμε αποφασίσει ν' αυξήσουμε από 32 σε 48 τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα υλοποιηθεί στη διοργάνωση του 2026. Εάν θα γίνει και στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022; Ξέρετε ποιος είμαι. Είναι πιθανό. Είναι εφικτό να γίνει. Γιατί όχι; Είμαστε σε συζητήσεις με την οργανωτική επιτροπή στο Κατάρ", υποστήριξε ο Τζάνι Ινφαντίνο απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της ασιατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου 2022 κι ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου. Η FIFA μπορεί να προβεί σε αλλαγές, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η προκριματική φάση για το επόμενο Μουντιάλ. Υπενθυμίζεται ότι από τη διοργάνωση του 1998, στα γήπεδα της Γαλλίας, η τελική φάση αποτελείται από 32 ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ