ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το Βέλγιο η 6η ομάδα που προκρίνεται στο Μουντιάλ 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Βέλγιο έγινε η 6η ομάδα που προκρίνεται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, μετά τη διοργανώτρια Ρωσία και τις Βραζιλία, Ιράν, Ιαπωνία και Μεξικό.

Το Βέλγιο έκανε... σεφτέ στα "εισιτήρια" του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από τα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης, αφού με τη νίκη στο Φάληρο επί της Ελλάδας πήρε το πρώτο από τα 17 διαθέσιμα "εισιτήρια".

Οι "κόκκινοι διάβολοι" εξασφάλισαν μαθηματικά την πρωτιά του 8ου προκριματικού ομίλου στην Ευρώπη και ετοιμάζονται για τη 13η εμφάνισή τους στην τελική φάση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού τουρνουά στον κόσμο.

Από εκεί και πέρα, Ελβετία και Πορτογαλία έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον την παρουσία τους στα μπαράζ μετά από 8 αγωνιστικές, όπως και η κάτοχος του προηγούμενου ΄Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γερμανία, η οποία με νίκη απέναντι στη Νορβηγία τη Δευτέρα, γίνεται η 2η ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίνεται στο Μουντιάλ.

Οι Βέλγοι θα πλαισιώσουν τις πέντε ομάδες που είχαν ήδη εξασφαλίσει παρουσία στο Μουντιάλ, αρχής γενομένης με τη διοργανώτρια Ρωσία που δεν χρειάστηκε συμμετοχή στα προκριματικά.

Η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε ήταν η Βραζιλία, η οποία με την άφιξη Τίτι στον πάγκο της κέρδισε με άνεση τον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής και περιμένει τις υπόλοιπες ομάδες να την ακολουθήσουν.

Το Ιράν κατάφερε να ακολουθήσει από τον Ιούνιο, αφού κέρδισε τον τελευταίο προκριματικό όμιλο στη ζώνη της Ασίας. Προ ημερών, έκανε το ίδιο η Ιαπωνία στο 2ο γκρουπ του 5ου προκριματικού γύρου της ηπείρου, ενώ μία ημέρα αργότερα, την 1η Σεπτεμβρίου, προκρίθηκε και η πρώτη χώρα από την Κεντρική, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική, το Μεξικό, που θα τερματίσει τουλάχιστον στην 3η θέση του τελευταίου προκριματικού ομίλου της CONCACAF.

ΟΙ ΕΞΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Το Βέλγιο η 6η ομάδα που προκρίνεται στο Μουντιάλ 2018

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ