ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων η Μάρτα

Brazil's Marta, left, celebrates with teammates after scoring the opening goal during the Women's World Cup Group C soccer match between Australia and Brazil at Stade de la Mosson in Montpellier, France, Thursday, June 13, 2019. (AP Photo/Claude Paris)
Brazil's Marta, left, celebrates with teammates after scoring the opening goal during the Women's World Cup Group C soccer match between Australia and Brazil at Stade de la Mosson in Montpellier, France, Thursday, June 13, 2019. (AP Photo/Claude Paris) AP

Η 33χρονη Βραζιλιάνα Μάρτα έγραψε ιστορία την Τρίτη (18/6) καθώς έφτασε τα 17 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα και έγινε η πρώτη σκόρερ στη διοργάνωση σε άνδρες και γυναίκες. Ο Γερμανός Κλόζε έμεινε πια δεύτερος με 16.

Την Τρίτη (18/6) η Βραζιλία τέθηκε αντιμέτωπη με την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που διεξάγεται στη Γαλλία και επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 74ο λεπτό με πέναλτι η Μάρτα. Με αυτό το τέρμα της η 33χρονη Βραζιλιάνα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Η επιθετικός του Orlando Pride έφτασε πλέον τα 17 γκολ και άφησε πίσω της τον Γερμανό Μίροσλαβ Κλόζε, που έμεινε στα 16. Ο Ρονάλντο ("φαινόμενο") μετρά 15, η Γερμανίδα Birgit Prinz, ο συμπατριώτης της Γκερντ Μίλερ και η Αμερικανίδα Abby Wambach 14. Αυτό είναι το πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο συμμετέχει η Μάρτα, γεννημένη στις 19 Φεβρουαρίου 1986, έχοντας σκοράρει σε όλα.

Θεωρείται ως η κορυφαία παίκτρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου και έχει το παρατσούκλι "ο θηλυκός Πελέ". Έχει κατακτήσει έξι φορές το βραβείο της καλύτερης παίκτριας στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ