ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Όταν ΑΕΚ και Ολυμπιακός έπαιξαν στον τελικό του αιώνα

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 12 χρόνια (2/5/09) ΑΕΚ και Ολυμπιακός πρωταγωνίστησαν στον πιο συναρπαστικό τελικό στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας. Δείτε το 9λεπτο video με τα 8 γκολ και τα 34 πέναλτι!

Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία δεν μπορεί να τα περιγράψει κάποιος με λέξεις και αποτελούν ξεχωριστές ιστορίες από μόνα τους. Δίχως αμφιβολία σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο τελικός Κυπέλλου του 2009.

Το ημερολόγιο έγραφε 2 Μαΐου όταν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και έμελλε να μας προσφέρουν τον πιο συναρπαστικό τελικό Κυπέλλου όλων των εποχών. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στις εξέδρες και όσοι τον παρακολούθησαν από το σπίτι τους είναι δεδομένο ότι δε θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Και πώς να μην γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο τελικός είχε τα πάντα, τόσο στην κανονική διάρκεια που έληξε 3-3 όσο και στην παράταση που το σκορ έγινε 4-4: γκολ, πάθος, ένταση, αποβολές, απίστευτες ανατροπές και μεγάλους πρωταγωνιστές.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Ίσμαελ Μπλάνκο, που έβαλε την ΑΕΚ στη θέση του οδηγού, τον Ματ Ντάρμπισιρ, που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό με γκολ από τον... ουρανό στις καθυστερήσεις των... καθυστερήσεων, τον Νάτσο Σκόκο, που έχασε για λίγα δευτερόλεπτα την ευκαιρία να γίνει παντονινός ήρωας της Ένωσης, και φυσικά τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο διεθνής πορτιέρε απέκρουσε το πέναλτι του Πελετιέρι και στη συνέχεια ευστόχησε στο τελευταίο δικό του για να σηκώσει την 23η κούπα της λαμπρής καριέρας του, σε έναν τελικό που κρίθηκε μετά από την εκτέλεση 34 πέναλτι!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Ζεράλδο Άλβες, Κυριάκος (62' Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68' Πελετιέρι), Σκόκο, Τζεμπούρ (77' Εντίνιο), Μπλάνκο

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Αβ. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (46' Ντάρμπισιρ, 96' Όσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο (62' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο

Kίτρινες κάρτες: Καφές, Ενσαλίβα, Αλβες, Εντίνιο.

Κόκκινες κάρτες: Κυργιάκος (2η κίτρινη για πανηγυρισμούς στον πάγκο!), Γκαλέτι (2η κίτρινη για τον πανηγυρισμό στο 4ο γκολ), Α. Παπαδόπουλος (2η κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα).

Διαιτητής: Τάσος Κάκος

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Καφές 1-0

Όσκαρ 1-1

Μπλάνκο 2-1

Ντουντού 2-2

Σκόκο 3-2

Ντιόγο 3-3

Εντίνιο 4-3

Ντομί 4-4

Μαϊστόροβιτς δοκάρι

Τζόρτζεβιτς απόκρουση

Ενσαλίβα 5-4

Τοροσίδης 5-5

Σάχα 6-5

Μπελούτσι 6-6

Πελετιέρι 7-6

Νικοπολίδης 7-7

Γεωργέας απόκρουση

Άντζας απόκρουση

Καφές 8-7

Όσκαρ 8-8

Μπλάνκο 9-8

Ντουντού 9-9

Σκόκο 10-9

Ντιόγο 10-10

Εντίνιο 11-10

Ντομί 11-11

Μαϊστόροβιτς 12-11

Τζόρτζεβιτς 12-12

Ενσαλίβα 13-12

Τοροσίδης 13-13

Σάχα 14-13

Μπελούτσι 14-14

Πελετιέρι απόκρουση

Νικοπολίδης 14-15

Το video του συγκλονιστικού τελικού:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ