SERIE A

Νάπολι - Γιουβέντους 1-0: Ο Ινσίνιε εκτέλεσε την κυρία από τα 11 βήματα

O Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Νάπολι κόντρα στην Γιουβέντους για την Serie A
O Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Νάπολι κόντρα στην Γιουβέντους για την Serie A Ⓒ 2021 ALESSANDRO GAROFALO/ASSOCIATED PRESS

Η Νάπολι πήρε τεράστια νίκη με 1-0 επί της Γιουβέντους που την κρατάει για τα καλά στο κόλπο του Champions League, με τον αρχηγό Ινσίνιε να σκοράρει από την άσπρη βούλα και τον Μερέτ να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις (VIDEOS).

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Νάπολι το σέρβιρε με στιλ στην Γιουβέντους. Στις 20 Ιανουαρίου οι μπιανκονέρι είχαν επικρατήσει με 2-0 στον τελικό του ιταλικού Super Cup και κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν όμως το βράδυ του Σαββάτου ήρθε η απάντηση από τους παρτενοπέι που πανηγύρισαν μία σπουδαία επιτυχία με 1-0 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" για την 22η αγωνιστική της Serie A.

Ο Λορέντσο Ινσίνιε πήρε ρεβάνς από τον εαυτό του για το χαμένο του πέναλτι στον τελικό του "Mapei Stadium" καθώς ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 31ο λεπτό νικώντας από την άσπρη βούλα τον Στσέσνι, με τον γκολκίπερ Μερέτ να παίρνει τη σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο και να κρατάει το τρίποντο με σωρεία σημαντικών αποκρούσεων.

Με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό η ομάδα του ιταλικού Νότου επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί αποτυχίες από Τζένοα (πρωτάθλημα) και Αταλάντα (Κύπελλο), με την Γιουβέντους από την πλευρά της να γνωρίζει συνολικά την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα και να χάνει έδαφος έναντι των Μίλαν και Ίντερ στη μάχη του σκουντέτο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά και είχε τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, με καλύτερη στιγμή της σε αυτό το διάστημα να είναι το δυνατό σουτ του Μπερναρντέσκι στο 14' μετά από συνδυασμό των Μοράτα και Ρονάλντο, που έστειλε τη μπάλα να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια όμως η Νάπολι πήρε σταδιακά τα ηνία και στο 31' ευτύχησε να προηγηθεί μέσω... VAR. Σε μία ανύποπτη φάση με σέντρα από αριστερά και μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Στσέσνι, ο Κιελίνι βρήκε στο πρόσωπο τον Ραχμάνι με απλωμένο χέρι και ο διαιτητής πηγαίνει να δει τη φάση στο μόνιτορ, για να δείξει την άσπρη βούλα και να φέρει τον Ινσίνιε απέναντι στον Πολωνό πορτιέρε.

Εκεί ο αρχηγός των παρτενοπέι έδειξε παροιμιώδη ψυχραιμία στέλνοντας ψηλά στη δεξιά γωνία της εστίας των μπιακονέρι και έγραψε το 1-0, για να γίνει ο 7ος παίκτης της Νάπολι που φτάνει τα 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους παρτενοπέι και να προχωρήσει σε αφιέρωση, εμπνευσμένος από την Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, για να βγει στο δεύτερο ημίχρονο μία αφιονισμένη Γιουβέντους και να κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ τους, ψάχνοντας πεισματικά και με ορμή την ισοφάριση.

Ωστόσο παρά τις μεγάλες φάσεις που έφτιαξε και την απόλυτη κυριαρχία που είχε σε όλο σχεδόν το δεύτερο μέρος (ξεπέρασε τις 20 τελικές, την ώρα που η Νάπολι μετά βίας πατούσε στην περιοχή των Τορινέζων από το 60' και μετά), δεν μπόρεσε όχι μόνο να κάνει την ανατροπή αλλά ούτε να φτάσει στην ισοφάριση.

Για αυτό "ευθύνεται" σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Μερέτ, που είπε όχι κάθε φορά που οι μπιακονέρι πλησίαζαν το γκολ. Στο 49' σταμάτησε το σουτ του Ρονάλντο μέσα από τη μικρή περιοχή, στο 56' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Κιέζα, στο 74' είπε και πάλι "όχι" στον CR7 ενώ στο 86' σταμάτησε με τα πόδια το σουτ του Μοράτα από πλεονεκτική θέση!

Οι παίκτες του Πίρλο δικαιούνταν ένα γκολ βάσει της εικόνας τους στο δεύτερο ημίχρονο, όμως έπεσαν πάνω στο τείχος του Μερέτ καθώς και στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του Γκατούζο, που τα έδωσαν όλα στην προσπάθεια αναχαίτισης του αντιπάλου και ανταμείφθηκαν με μία σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνουν για έξοδο στο Champions League τη νέα σεζόν.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Μακσίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Μπακαγιόκο, Ζιελίνσκι (65' Ελμάς), Πολιτάνο (64' Φαμπιάν Ρουίθ), Ινσίνιε (88' Λομπότκα), Λοσάνο, Οσιμέν (75' Πετάνια)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κουαδράδο (46' Σάντρο), Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Ντανίλο, Μπεντανκούρ (72' Κουλουσέβσκι), Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (63' ΜακΚένι), Κιέζα, Μοράτα, Ρονάλντο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Μπολόνια - Μπενεβέντο 1-1 (1' Σανσόνε / 60' Βιόλα)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Τορίνο - Τζένοα 0-0

Νάπολι - Γιουβέντους 1-0 (31' πεν. Ινσίνιε)

Σπέτσια - Μίλαν (21:45)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Ρόμα - Ουντινέζε (13:00)

Κάλιαρι - Αταλάντα (16:00)

Σαμπντόρια - Φιορεντίνα

Κροτόνε - Σασουόλο (19:00)

Ίντερ - Λάτσιο (21:45)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Βερόνα - Πάρμα (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Alessandro Garofalo/Associated Press

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ