NATIONS LEAGUE

Nations League: Με ανατροπή πήρε την πρώτη της νίκη η Κύπρος

Ο Γρηγόρης Κάστανος σκοράρει για την Κύπρο κόντρα στο Λουξεμβούργο στο ΓΣΠ για την πέμπτη αγωνιστική του Nations League.
Ο Γρηγόρης Κάστανος σκοράρει για την Κύπρο κόντρα στο Λουξεμβούργο AP PHOTO/PETROS KARADJIAS

Η Κύπρος με ανατροπή κατάφερε να επικρατήσει 2-1 του Λουξεμβούργου στο ΓΣΠ και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής στο League C. Χωρίς γκολ έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και το Μαυροβούνιο.

Η Κύπρος κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη για τον πρώτο όμιλο του League C του Nations League, αφού επικράτησε 2-1 του Λουξεμβούργου. Μάλιστα, με πρωταγωνιστή και δύο γκολ του Γρηγόρη Κάστανου πέτυχε την ανατροπή στο αυτογκόλ του Κούσουλου από το 5ο λεπτό.

Εφόσον, η αναμέτρηση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και το Μαυροβούνιο έληξε 0-0, η Κύπρος παρέμεινε στην τελευταία θέση με τέσσερις πόντους και θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική για να περάσει το Αζερμπαϊτζάν και να μην υποβιβαστεί στη League D. Ομοίως μάχη για την πρώτη θέση και την άνοδο στη League B θα δώσουν το Μαυροβούνιο με το Λουξεμβούργο.

LEAGUE C

Όμιλος Α'

Το Λουξεμβούργο μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με την Κύπρο στο ΓΣΠ. Ο Μουράτοβιτς έκανε το πλασέ, Κούσουλος έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 33ο ήρθαν τα πάνω κάτω, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες χάρη στην αποβολή του Σελίμοβιτς. Ο Κάστανος στο 34' δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα.

Η Κύπρος πίεσε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Πίττας απείλησε με δύο σουτ την εστία του Μορίς, όμως ο Κάστανος ήταν εκείνος που πέτυχε το 2-1 στο 70ο λεπτό με πλασέ, έπειτα από ασίστ του Ηλία. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, χωρίς να πετύχουν ωστόσο το τρίτο τους γκολ.

Κύπρος: Δημητρίου, Αντωνίου, Λαΐφης, Σέλης, Ιωάννου, Κάστανος, Κούσουλος, Αρτιματάς, Τζιόνις, Ηλία, Πίττας

Λουξεμβούργο: Μόρις, Κάρλσον, Σελίμοβιτς, Γκέρσον, Γιανς, Πίντο, Μπαρέιρο, Σινάνι, Ροντρίκγες, Τιλ, Μουράτοβιτς

Ισόπαλη, χωρίς γκολ έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και του Μαυροβουνίου. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, έμειναν στο 45+1' και με δέκα παίκτες όταν ο Ιβάνοβιτς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο δεύτερο ημίχρονο το Αζερμπαϊτζάν ανέβασε την απόδοσή του, αλλά πάλι γκολ δεν είχαμε στο παιχνίδι.

Αζερμπαϊτζάν: Μαχαμεντελίγιεβ, Μεντβέντεβ, Μπαντάλοβ, Χουσεϊνοβ, Σαλάχλι, Χουσεΐνοβ, Καράγιεβ, Μουσταφάγιεβ, Σαντίκοβ, Μουταλίμοβ, Εμρέλι

Μαυροβούνιο: Ραντούνοβιτς, Βούγιατσιτς, Σοφράνακ, Μάρουσιστς, Χαξσαμπάνοβιτς, Μπάκιτς, Σκέτσιτς, Ιβάνοβιτς, Μουγκόσα, Γιόβετιτς

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κύπρος - Λουξεμβούργο 2-1 (34', 70' Κάστανος / 5' Κούσουλος (αυτ.))

Αζερμπαϊτζάν - Μαυροβούνιο 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μαυροβούνιο 10

2. Λουξεμβούργο 9

3. Αζερμπαϊτζάν 5

4. Κύπρος 4

LEAGUE D

Όμιλος Α'

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στην Λετονία και τα Νησιά Φερόε για τον πρώτο όμιλο του League D, με το τελικό αποτέλεσμα να λήγει 1-1. Σε διάστημα δύο λεπτών σημειώθηκαν τα δύο γκολ του παιχνιδιού. Στο 59' άνοιξε η Λετονία έκανε το 1-0 με τον Κάμες, έπειτα από ασίστ του Γκουτκόβσκις. Στο 60' ήρθε η άμεση απάντηση από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πέτυχαν ένα καταπληκτικό γκολ με τον Βατχαμάρ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μάλτα - Ανδόρα 3-1 (55' Γκαρθία αυτ., 58' Ντεγκαμπριέλε, 90+3' Ντίμετς / 3' Ρέμπες)

Λετονία - Νησιά Φερόε 1-1 (59' Κάμες / 60' Βατχάμαρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νησιά Φερόε 11

2. Μάλτα 8

3. Λετονία 4

4. Ανδόρα 2

TAGS NATIONS LEAGUE ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ