NATIONS LEAGUE

Φαν Χάαλ: "Απολάμβανα να βλέπω την Ιταλία"

Manchester United's manager Louis van Gaal takes to the touchline before his team's English FA Cup quarterfinal soccer match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday March 13, 2016. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's manager Louis van Gaal takes to the touchline before his team's English FA Cup quarterfinal soccer match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday March 13, 2016. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η σκουάντρα ατζούρα έδειξε την μεγάλη δυναμική της και στο Άμστερνταμ επικρατώντας 1-0 της Ολλανδίας και υποχρέωσει τον Λουίς Φαν Χάαλ να κάνει λογο για την καλύτερη ιταλική ομάδα που έχει παρακολουθήσει ποτέ.

Η εθνική Ιταλίας στραβοπάτησε στην πρεμιέρα της στο φετινό Nations League μένοντας στο 1-1 με την Βοσνία στο Αρτέμιο Φράνκι, ωστόσο στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της θύμισε την ομάδα που έκανε περίπατο στα προκριματικά του Euro 2021 (έκανε το "10 στα 10") νικώντας 1-0 την Ολλανδία εκτός έδρας.

Δεν ήταν πάντως μόνο η νίκη της στο Άμστερνταμ (με την κεφαλιά του Μπαρέλα) αλλά και η κυριαρχία της στην κατοχή και στην κυκλοφορία μπάλας που έκανε πολύ κόσμο να υποκλιθεί στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, με έναν εκ των θαυματών της να είναι και ο Λουίς Φαν Χάαλ.

"Για πρώτη φορά, λάτρευα να βλέπω μία ιταλική ομάδα να παίζει, επειδή στο παρελθόν το ιταλικό ποδόσφαιρο ήταν γνωστό κυρίως για το αμυντικό του στιλ", τόνισε με δηλώσεις του ο Ολλανδός τεχνικός, για να κάνει επίσης και μία αποκάλυψη για το προπονητικό παρελθόν του.

"Είχα μία ευκαιρία να δουλέψω στην Ιταλιά στην αρχή της καριέρας μου, πριν πάω στην Μπαρτσελόνα. Ήταν η Μίλαν που με ήθελε".

Όσον αφορά για ένα συμπατριώτη που πιστεύει ότι είναι σε θέση να κάνει σπουδαία πράγματα στο μέλλον, σταθηκε στον Ματάις Ντε Λιχτ: " Είναι πολύ ταλαντούχος αλλά και πολύ νέος.

Μπορεί να γίνει καλύτερος από τον Τζόρτζιο Κιελίνι και τον Λεονάρντο Μπονούτσι αλλά χρειάζεται χρόνο".

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 0-1 (HIGHLIGHTS):

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ