NATIONS LEAGUE

Nations League: Διπλό Ιταλίας στην Ολλανδία, όργια Χάαλαντ στην πεντάρα της Νορβηγίας

Norway's Erling Braut Haaland, center, celebrates his goal against Northern Ireland during the UEFA Nations League soccer match between Northern Ireland and Norway at Windsor Park, Belfast, Northern Ireland, Monday Sept. 7, 2020. (AP Photo/Peter Morrison)
Norway's Erling Braut Haaland, center, celebrates his goal against Northern Ireland during the UEFA Nations League soccer match between Northern Ireland and Norway at Windsor Park, Belfast, Northern Ireland, Monday Sept. 7, 2020. (AP Photo/Peter Morrison) AP

Πλούσια ήταν η δράση την Δευτέρα (7/9) στο Nations League. Οι Ιταλοί κατάφεραν να πάρουν εκτός έδρας νίκη με 1-0 απέναντι στην Ολλανδία, ενώ οι Νορβηγοί με πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ διέσυραν με 1-5 την Βόρεια Ιρλανδία.

Η Ιταλία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στον πρώτο όμιλο του League A του Nations League, μετά την ισοπαλία κόντρα στην Βοσνία, αφού επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ολλανδίας.

Οι Ιταλοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στην εκπνοή του δεύτερου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 45+1' των καθυστερήσεων, ο Ιμόμπιλε έβγαλε την σέντρα και ο Μπαρέλα έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα. Το παιχνίδι δεν άλλαξε έως το τέλος και η ομάδα του Μαντσίνι κατέκτησε το τρίποντο στο Άμστερνταμ.

Ολλανδία: Σίλεσεν, Χάντεμπερ (70' Ντάμφρις), Βέλντμαν, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντε Ρον, Φαν Ντε Μπεκ (57' Μπέρχβαϊν), Ντε Γιονγκ (81' Άκε), Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Πρόμες

Ιταλία: Ντοναρούμα, Αμπρόσιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπιναζόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι (81' Κρισάντε), Ζανιόλο (42' Κεν), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (90' Κίεζα)

Για το League B, ένα παιχνίδι με πολλά γκολ διεξήχθη ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Νορβηγία. Η παρέα του Χάαλαντ επικράτησε 5-1, με τον στράικερ της Ντόρτμουντ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού σκόραρε δύο τρομερά γκολ με μακρινό σουτ και μοίρασε μία ασίστ στον Σόρλοθ.

Αναλυτικά, στο 2' ο Ελιοουνούσι άνοιξε το σκορ για τους Νορβηγούς, ο ΜακΝέρι ισοφάρισε στο 6' και στη συνέχεια οι Χάαλαντ (7', 58') και Σόρλοθ (19, 47') ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο.

Βόρεια Ιρλανδία: Φάρελ, Φέργκιουσον, Κάθκαρτ, Μπάλαρντ (46' Μπόις), Σμιθ, Ντέιβις, Τόμπσον, Ντάλας, ΜακΝέρ, Σαβίλ (71' Έβανς), Ουάσιγκτον (22' Λάβερι)

Νορβηγία: Γιάρσταϊν, Ελαμπντελαουί (79' Σβένσον), Χόβλαντ, Άγερ, Αλισάμι (78' Μέλινγκ), Γιόχανσεν (71' Κινγκ), Χένρικσεν, Νόρμαν, Ελιουνούσι, Σόρλοθ, Χάαλαντ

Στο έτερο παιχνίδι του πρώτου ομίλου του League A ανάμεσα στην Βοσνία και την Πολωνία, οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό με τον Χαραντίνοβιτς, με τον Γκλικ στο 45ο λεπτό να φέρνει την ισορροπία στο ματς. Τελικά, ο Γκροζίτσκι με ασίστ του Ρίμπους έδωσε το το τρίποντο στους Πολωνούς.

Στά άλλα ματς της League B η Ρουμανία επικράτησε 3-2 της Αυστρίας εκτός έδρας, η Σκωτία 2-1 της Τσεχίας, ενώ το Ισράηλ με την Σλοβακία έμειναν ισόπαλοι 1-1.

Στον 4ο όμιλο του League C, η Λευκορωσία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας του Καζαστάν, ενώ η Λιθουανία κέρδισε 1-0 εκτός έδρας της Αλβανίας με τον Καζλάουσκας να σκοράρει στο 50'.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

League A - 1ος Όμιλος

Βοσνία Ερζεγοβίνη - Πολωνία 1-2 (24' Χαραντίνοβιτς/45' Γκλικ, 67' Γκροσίτσκι)

Ολλανδία - Ιταλία 0-1 (45'+1' Μπαρέλα)

League Β - 1ος Όμιλος

Αυστρία - Ρουμανία 2-3 (17' Μπαμγκάρντνερ, 81' Ονισίβο/3' Άλιμπεκ,51' Γκριγκόριε, 70' Μαξίμ)

Βόρεια Ιρλανδία - Νορβηγία 1-5 (6' Μακ Νερ/2' Ελιονούσι, 7'-58'Χάαλαντ, 19'-47'Σόερλοθ)

League B - 2ος Όμιλος

Τσεχία - Σκωτία 1-2 (12' Πέσεκ/28' Ντάικς, 52' Κρίστι)

Ισραήλ - Σλοβακία 1-1 (90+1' Ελμκίς /14' Ντουρίς)

League C - 4ος Όμιλος

Καζακστάν - Λευκορωσία 1-2 (62' Αϊμπέτοβ / 53' Μπορντάσεβ, 86' Λισάκοβιτς)

Αλβανία - Λιθουανία 0-1 (51' Καζλάουσκας)

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ