ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Nations League: Κληρώνει για την τελική φάση της διοργάνωσης στην Πορτογαλία

Nations League: Κληρώνει για την τελική φάση της διοργάνωσης στην Πορτογαλία

Σήμερα (15:30) είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Δουβλίνο η κλήρωση της UEFA για την τελική φάση του Nations League στην Πορτογαλία. Στην διαδικασία θα συμμετάσχουν οι νικητές των τεσσάρων ομίλων της διοργάνωσης της League A.

Σήμερα (15:30) είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Δουβλίνο, η κλήρωση της UEFA για την τελική φάση του Nations League, που θα φιλοξενηθεί στην Πορτογαλία. Στην διαδικασία θα συμμετάσχουν οι νικητές των τεσσάρων ομίλων της διοργάνωσης της League A: Ολλανδία, Ελβετία, Πορτογαλία, Αγγλία.

Η κλήρωση θα αποφασίσει τα δύο ζευγάρια για τους ημιτελικούς και θα γίνει χωρίς περιορισμούς. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν 5 και 6 Ιουνίου, ενώ ο τελικός και αγώνας για την τρίτη θέση στις 9 Ιουνίου.

Η πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FPF) πρότεινε το Estadio do Dragao της Πόρτο και το Estadio D. Afonso Henriques της Γκιμαράες για γήπεδα.

Η νικήτρια ομάδα θα πάρει7,5 εκατ ευρώ, η φιναλίστ 6,5 εκατ. ευρώ, η ομάδα που θα επικρατήσει στο αγώνα της τρίτης θέσης 5,5 και η τέταρτη 4,5 εκατ ευρώ.

Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις ομάδες έχουν εξασφαλίσει από 3 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά μπόνους που έδωσε η UEFA για τις 55 ομοσπονδίες που συμμετείχαν έφτασαν 76,25 εκατ. ευρώ.

Από την τελική φάση στην Πορτογαλία δεν εξασφαλίζεται συμμετοχή στο EURO 2020. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν εκεί, θα περάσουν μέσα από την διαδικασία μίνι πρωταθλημάτων μεταξύ των κορυφαίων τεσσάρων ομάδων σε καθένα από τους τέσσερις ομίλους του UEFA Nations League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ