NATIONS LEAGUE

Nations League: Με Ράμος και Φάτι η Ισπανία, ούτε τώρα η Γερμανία

Spain's Sergio Ramos, 15, is congratulated by teammates after scoring his team's second goal during the UEFA Nations League soccer match between Spain and Ukraine at the Estadio Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, Spain, Sunday, Sept. 6, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue)
Spain's Sergio Ramos, 15, is congratulated by teammates after scoring his team's second goal during the UEFA Nations League soccer match between Spain and Ukraine at the Estadio Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, Spain, Sunday, Sept. 6, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Με δύο γκολ του Σέρχιο Ράμος και τον Φάτι να γίνεται ο νεότερος σκόρερ της, η Ισπανία συνέτριψε 4-0 την Ουκρανία. Χωρίς νίκη η Γερμανία, προβλημάτισε στο 1-1 με την Ελβετία. Όλα μηδέν στο Βελιγράδι και το Σερβία - Τουρκία. (VIDEO)

Είναι η "επανάσταση" του Λουίς Ενρίκε. Ο Αστουριάνος με τη νέα γενιά της Ισπανίας φέρει αποτελέσματα και κυρίως παράγει θέαμα. Η ρόχα υποδέχθηκε στο Αλφρέδο Ντι Στέφανο της Μαδρίτης την Ουκρανία και τη συνέτριψε με 4-0 για τη 2η αγωνιστική του Nations League.

Μπορεί ο Σέρχιο Ράμος να πέτυχε δύο γκολ (τα δύο πρώτα της φούρια ρόχα και του ματς), αλλά τη δόξα έκλεψε ο Άνσου Φάτι. Αφού κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ανδαλουσιάνος για ν' ανοίξει το σκορ, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 32ο λεπτό. Στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στην εθνική Ισπανίας, πέτυχε το πρώτο του γκολ με αυτή και έγινε σε ηλικία 17 ετών και 311 ημερών ο νεότερος σκόρερ της ρόχα. Κατέρριψε ρεκόρ 95 ετών. Αυτό που κρατούσε από το 1925 (!) ο Εράθκιν.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φεράν Τόρες, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες μεταγράφηκε από τη Βαλένθια στη Μάντσεστερ Σίτι. Η Γερμανία προηγήθηκε στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης που διεξήχθη στη Βασιλεία με το εξαιρετικό σουτ του Γκιουντογάν.

Αλλά ούτε τώρα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη. Οι Ελβετοί βρήκαν το δρόμο για την ισοφάριση στο 58ο λεπτό με τον Βίντμερ, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Εμπολό. Μάλιστα η μάνσαφτ κινδύνεψε και με ήττα. Αν οι γηπεδούχοι είχαν πιο καθαρό μυαλό, θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη.

ΕΛΒΕΤΙΑ:Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ (64' Ζούμπερ), Μπενίτο, Εμπολό (72' Βάργκας), Σόου (80' Εμπισέ), Τζάκα, Στέφεν, Σεφέροβιτς.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Λένο, Κέρερ, Γκίντερ, Ζίλε (62' Ταχ), Ρίντιγκερ, Γκόζενς (78' Τζαν), Κρόος, Γκιουντογάν, Σανέ (46' Μπραντ), Βέρνερ, Ντράξλερ.

ΙΣΠΑΝΙΑ:Ντε Χέα, Νάβας, Ράμος (61' Έρικ Γκαρσία), Τόρες, Ρεγκιλόν, Όλμο, Ρόδρι (69' Όσκαρ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Μερίνο, Φάτι, Μορένο (74' Φεράν Τόρες).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιατόβ, Τίμτσικ, Ματβιένκο, Κριβτσόβ, Μιχαϊλιτσένκο, Μαλινόβσκι, Χαράτιν (63' Σιντόρτσουκ), Γιαρμόλενκο (79' Κοβάλενκο), Ζιντσένκο, Γιαρέμτσουκ, Μάρλος (55' Τσιχανκόβ).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ελβετία - Γερμανία 1-1 (58' Βίντμερ / 14' Γκιουντογάν)

Ισπανία - Ουκρανία 4-0 (3' πεν., 29' Σέρχιο Ράμος, 32' Φάτι, 84' Φεράν Τόρες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ισπανία 4

2. Ουκρανία 3

3. Γερμανία 2

4. Ελβετία 1

Η Σερβία υποδέχθηκε την Τουρκία στο Ράικο Μίτιτς. Το ματς στο Βελιγράδι είχε πάθος, αποβολή - ο Κολάροβ αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του ουσιαστικά για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο - αλλά όχι γκολ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 με κερδισμένη τη... Ρωσία, η οποία φιγουράρει στην πρώτη θέση.

ΣΕΡΒΙΑ:Ράικοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Κολάροβ, Ράντονιτς (87' Τζούριτσιτς), Κόστιτς, Λάζοβιτς (27' Γκατσίνοβιτς), Γκούντελι, Μακσίμοβιτς (61' Μίτροβιτς), Τάντιτς, Μίτροβιτς.

ΤΟΥΡΚΙΑ:Γκιουνιόκ, Τσέλικ (46' Σανγκαρέ), Σογιουντζού, Καμπάκ, Καλντιρίμ, Τουφάν, Κότσκου (60' Ουντέρ)(, Τεκντεμίρ, Ουνάλ (78' Γιλμάζ), Γιαζιτζί, Καραμάν.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Ουγγαρία - Ρωσία 2-3 (62' Ρόλαντ Σάλαϊ, 70' Νίκολιτς / 15' Μιράντσουκ, 34' Όζντοεβ, 47' Μάριο Φερνάντες)

Σερβία - Τουρκία 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρωσία 6

2. Ουγγαρία 3

3. Τουρκία 1

4. Σερβία 1

Ισοπαλία και στο Τα' Κάλι. Η Μάλτα υποδέχθηκε τη Λετονία και άνοιξε το σκορ μόλις 15 λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Νουόκο. Ένα δεύτερο γκολ των Μαλτέζων έφερε την ισοφάριση. Αυτογκόλ από τον Γκιγιομιέ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην προσπάθειά του να απομακρύνει στην εστία του Μπονέλο.

ΜΑΛΤΑ:Μπονέλο, Μούσκατ, Μποργκ (84' Άτζιους), Πέπε, Καμεντσούλι, Εμπόνγκ, Γκιγιομιέ (89' Πιζάνι), Τέουμα, Γκάμπιν, Νουόκο, Ντεγκαμπριέλε (60' Γκρετς).

ΛΕΤΟΝΙΑ:Στάινμπορς, Σαβάλνιεκς (67' Ρούτζινς), Τσερνομορντάις, Ντούμπρα, Γιουρκόβσκις, Γιάουνζεμς, Ζιούζινς (86' Κάρκλινς), Έμσις, Τσιγκάνικς, Ράιμοντς, Ικάουνιεκς (62' Ράιμοντς).

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ανδόρα - Νησιά Φερόε 0-1 (31' Κλάεμιντ Όλσεν)

Μάλτα - Λετονία 1-1 (15' Νουόκο / 25' Ικάουνιεκς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νησιά Φερόε 6

2. Λετονία 1

3. Ανδόρα 1

4. Μάλτα 0

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ