NATIONS LEAGUE

Ο Κούμαν αποθέωσε Φαν Ντάικ και Ντε Λιχτ πριν από τη μάχη με την Αγγλία

Netherlands' Virgil Van Dijk controls the ball during their Euro 2020 group C qualifying soccer match between Netherlands and Belarus at the Feyenoord stadium in Rotterdam, Netherlands, Thursday, March 21, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)
Netherlands' Virgil Van Dijk controls the ball during their Euro 2020 group C qualifying soccer match between Netherlands and Belarus at the Feyenoord stadium in Rotterdam, Netherlands, Thursday, March 21, 2019. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Ρόναλντ Κούμαν έσταξε μέλι για τους Βιρτζίλ Φαν Ντάικ και Ματάις Ντε Λιχτ ενόψει του ημιτελικού του Nations League μεταξύ της Ολλανδίας και της Αγγλίας, τονίζοντας πως πρόκειται για τους καλύτερους στόπερ σε όλη την Ευρώπη!

Ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικ είναι πλέον πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο μετά την επικράτηση της Λίβερπουλ με 2-0 επί της Τότεναμ στον τελικό του Champions League, ωστόσο οι αγωνιστικές προκλήσεις δεν έχουν σταματήσε τη φετινή σεζόν για τον κορυφαίο παίκτη της φετινής Premier League.

Και αυτό γιατί την ερχόμενη Πέμπτη (6/6) υπάρχει το ματς μεταξύ της Ολλανδίας και της Αγγλίας για τα ημιτελικά του Nations League (Πορτογαλία - Ελβετία το άλλο ζευγάρι) , με τον Φαν Ντάικ να τίθεται αντιμετώπος με τους συμπαίκτες του στην Λίβερπουλ Χέντερσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Γκόμεζ αλλά και τους παίκτες της Τότεναμ Κέιν, Άλι, Ντάιερ και Ρόουζ που βρήκε απέναντί του στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" της Μαδρίτης.

Αν κρίνει πάντως κανείς από τα λόγια του Ρόναλντ Κούμαν για τον Φαν Ντάικ αλλά και τον παρτενέρ του στο κέντρο της ολλανδικής άμυνας, τον στόπερ του Άγιαξ Ματάις Ντε Λιχτ, τότε μπορεί να αντιληφθεί πως η εθνικη Ολλανδίας μπορεί να αισθάνεται άνετα για το παρόν και το μέλλον της στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

"Εγώ δεν ήμουν τόσο ποιοτικός αμυντικός όσο ο Ντε Λιχτ και ο Βιρτζίλ. Αυτοί είναι τοπ παίκτες", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας και παλιά μεγάλη δόξα των "οράνιε" Ρόναλντ Κούμαν, για να συνεχίσει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail:

Netherland's Virgil Van Dijk, left, and Netherland's Frenkie De Jong celebrate after the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. The match ended 2-2. (AP Photo/Martin Meissner)
Netherland's Virgil Van Dijk, left, and Netherland's Frenkie De Jong celebrate after the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. The match ended 2-2. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

"Έχουμε τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη με τους Ντε Λιχτ και Φαν Ντάικ. Αυτό είναι σπουδαίο επειδή χτίζεις το σπίτι, πάντα από το ισόγειο. Δεν αρχίζεις με την οροφή.

Όταν κοιτάζεις τώρα τον Βιρτζίλ, βλέπεις πως είναι μεγάλη προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ηγέτης. Για αυτό το λόγο τον έχρισα αρχηγό, τον ήξερα από την Σαουθάμπτον.

Σκέφτηκα "μπορεί να κάνει περισσότερα - μπορεί να αναλάβει περισσότερες ευθύνες". Είναι δυνατός, έχει ισχυρό χαρακτήρα και λατρεύει να αναλαμβάνει ευθύνες. Είναι καλό παιδί.

Ο Ντε Λιχτ είναι μόνο 19! Όταν τον βλέπεις να αγωνίζεται, δεν βλέπεις έναν παίκτη που είναι μόνο 19. Βλέπεις έναν παίκτη που παίζει με πολλή μεγαλύτερη εμπειρια για την ηλικία του. Η σεζόν που είχε, όπως και οι συμπαίκτες του στον Άγιαξ, ήταν σπουδαία για την ανάπτυξή του ως παίκτης".

Photo Credits: AP Photo/Peter Dejong, AP Photo/Martin Meissner

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ