ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O συνολικός χάρτης του Nations League

O συνολικός χάρτης του Nations League
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, AP PHOTO/RUI VIEIRA, AP PHOTO/MANUEL ARAUJO

H φάση των ομίλων του Nations League ολοκληρώθηκε και από τις 55 συνολικά ομάδες που πήραν μέρος χαμογέλασαν οι 16 καθώς μένουν στο κόλπο για ένα από τα 4 εισιτήρια που δίνουν πρόκριση στα τελικά του Euro. Διαβάστε αναλυτικά.

Με επτά αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το βράδυ της Τρίτης συμπληρώθηκε το παζλ της φάσης των ομίλων του Nations League, με 16 συνολικά ομάδες να είναι εκείνες που μπορούν να χαμογελούν.

Αυτές είναι οι νικήτριες κάθε ομίλου στις τέσσερις Λίγκες που διαμορφώθηκαν με βάση τη θέση των εθνικών ομάδων στη βαθμολογία της UEFA, και πλέον όλες τους μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσω των 4 εισιτηρίων που δίνει το Nations League.

Το πρώτο από τα τέσσερα μαγικά χαρτάκια θα δοθεί τον Ιούνιο του 2019 (κατά πάσα πιθανότητα στην Πορτογαλία) όπου θα διεξαχθεί το Final-4 και θα γνωρίζουμε την πρώτη ομάδα που θα κλείσει θέση για τα τελικά της διοργάνωσης.

Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία και Πορτογαλία ήταν οι τέσσερις εθνικές ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους τέσσερις ομίλους της League A και μία εξ αυτών θα πανηγυρίσει το ερχόμενο καλοκαίρι όπου είναι προγραμματισμένοι τέσσερις αγώνες: οι δύο ημιτελικοί, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.

O συνολικός χάρτης του Nations League

Πώς και πότε θα προκύψουν οι άλλες τρεις εθνικές ομάδες που θα πάρουν το αυτόματο εισιτήριο; Βάσει του συστήματος της UEFA, οι τέσσερις ομάδες που πήραν την πρώτη θέση στους ομίλους της League Β θα μπουν στην αρένα με στόχο την πρόκριση τον Μάρτιο του 2020, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις ομάδες που κατέκτησαν την πρωτιά στους ομίλους της League C και της League D.

Αυτές φυσικά θα πάρουν μέρος αν δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω της διαδικασίας των προκριματικών που θα έχει ήδη ολοκληρωθεί. Σε περίπτωση που κάποια από αυτές έχει κλείσει θέση στα τελικά μέσω της προκριματικής φάσης, τη θέση της στα πλέι οφς του Nations League θα πάρει η ομάδα που την ακολουθεί όσον αφορά στο συνολικό ράνκινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο Nations League θα έχουμε σημαντικές ανακατάταξεις, αφού οι ομάδες που πήραν την τελευταία θέση στους ομίλους τους θα πέσουν κατηγορία, ενώ εκείνες που βρέθηκαν στην κορυφή θα ανέβουν κατηγορία.

Πάμε να δούμε συνοπτικά πώς ο χάρτης του Nations League μετά την ολοκλήρωση των ομίλων:

ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ NATIONS LEAGUE:

League A: Ολλανδία, Ελβετία, Πορτογαλία, Αγγλία

League B: Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Δανία, Σουηδία

League C: Φινλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Σερβία

League D: Γεωργία, Λευκορωσία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο

ΑΥΤΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ NATIONS LEAGUE:

Από την League B: Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Δανία, Σουηδία

Από την League C: Φινλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Σερβία

Από την League D: Γεωργία, Λευκορωσία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο

ΑΥΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ NATIONS LEAGUE:

Από την League A: Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία, Κροατία

Από την League B: Σλοβακία, Τουρκία, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία,

Από την League C: Αλβανία, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

Κλήρωση για το Final-4: Δεκέμβριος 2018

Τελικοί: 5-9 Ιουνίου 2019

Κλήρωση Euro 2020 Playoffs: 22 Νοεμβρίου 2019

Euro 2020 Playoffs: 26-31 Μαρτίου 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ