NATIONS LEAGUE

Πορτογαλία - Ελβετία 3-1: Το "καθάρισε" ο Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ-τρικ

Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's opening goal during the UEFA Nations League semifinal soccer match between Portugal and Switzerland at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, June 5, 2019. (AP Photo/Armando Franca)
Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's opening goal during the UEFA Nations League semifinal soccer match between Portugal and Switzerland at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, June 5, 2019. (AP Photo/Armando Franca) AP

Η Πορτογαλία θα παίξει στον τελικό του Nations League. Οι Ελβετοί το πάλεψαν αλλά στο τέλος υποκλίθηκαν στον τεράστιο Κριστιάνο Ρονάλντο που με χατ-τρικ τους πέταξε εκτός διοργάνωσης. Νίκη 3-1 για την ομάδα του Σάντος.

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το Πορτογαλία - Ελβετία 3-1, παράσταση για τον εκπληκτικό Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος στα 34 δεν "οργώνει" το γήπεδο, αλλά ξέρει ακριβώς τι να κάνει για να ξεσηκώνει τον κόσμο.

Ο CR7 ξετίναξε την ομάδα του Σακίρι με χατ-τρικ και έστειλε τον Φερνάντο Σάντος σ' έναν ακόμη τελικό, μετά από εκείνον στο Euro 2016. Ο σπουδαίος σταρ της Γιουβέντους "χτύπησε" με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 25', με σούπερ πλάσε στην κίνηση στο 88' και τελείωμα μετά από σόλο στο 90'.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι ο Κριστιάνο είχε να σκοράρει με τη φανέλα της Πορτογαλίας από τις 20 Ιουνίου 2018, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας απέναντι στην Τυνησία.

Κόντρα στους Ελβετούς, λοιπόν, ο μεγάλος ποδοσφαιριστής τα έβαλε όλα μαζεμένα και έφτασε τα 88 σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ενώ αυτό ήταν το 53 χατ-τρικ της γιγάντιας καριέρας του. Επίσης, αυτό είναι το 10ο διαδοχικό διεθνές τουρνουά που ο CR7 σκοράρει. Ασύλληπτα νούμερα.

Πάμε, όμως, να δούμε και τι έγινε στο ματς, διότι είχαμε το εξής παράδοξο. Ο Μπριχ σφύριξε πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας όταν το σκορ βρισκόταν στο 1-1, αλλά μία φάση πριν οι Ελβετοί φώναξαν για εσχάτη των ποινών υπέρ τους. Ο Γερμανός αναγκάστηκε να δει το VAR και εκεί γύρισε το παιχνίδι στην περιοχή των γηπεδούχων και ο Ροντρίγκες ισοφάρισε σε 1-1 στο 57':

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η Ελβετία ήταν καλύτερη από την Πορτογαλία, πιέζοντας για να καταφέρει να πάρει εκείνη την πρόκριση στον τελικό του Nations League. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Σεφέροβιτς, όμως όσο και να προσπαθούσαν στην απέναντι ομάδα βρισκόταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που "καθάρισε" με στιλ και περιμένει μία εκ των Αγγλία ή Ολλανδία που παίζουν στις (6/6) το δικό τους ημιτελικό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίτσιο, Σεμέδο, Πέπε (63' λ.τρ Φόντε), Ντίας, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (70' Γκέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ελβετία: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Φρόιλερ (89' Nτρμιτς), Τσάκα, Ζακαρία (71' Φερνάντες), Ζούμπερ (83' Στέφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΤΟ

ΤΟ 2-1 ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΤΟ

ΤΟ 3-1 ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ