PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-2: Ένας δανεικός της Άρσεναλ πλήγωσε τα σπιρούνια

Ο Τζο Γουίλοκ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Νιούκαστλ σε αναμέτρηση της Premier League απέναντι στην Τότεναμ
Ο Τζο Γουίλοκ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Νιούκαστλ σε αναμέτρηση της Premier League απέναντι στην Τότεναμ) @ 2021 PETER POWELL/ASSOCIATED PRESS

Η Τότεναμ κρατούσε σφιχτά το προβάδισμα από το 34' με τα δύο γκολ του Κέιν όμως δεν μπόρεσε να κλειδώσει το τρίποντο και τιμωρήθηκε στο 85', με τον Γουίλοκ να ισοφαρίζει σε 2-2 δίνοντας χρυσό βαθμό στη Νιούκαστλ στη μάχη της παραμονής (VIDEOS).

Η μάχη μεταξύ της Νιούκαστλ και της Τότεναμ το απόγευμα της Κυριακής (4/4) δεν είχε στα χαρτιά νικήτρια καθώς έληξε ισόπαλη 2-2, ωστόσο ξεκάθαρα κερδισμένη ήταν η ομάδα του Στιβ Μπρους που πήρε σημαντικό πόντο στον αγώνα για την αποφυγή του υποβιβασμού και εμφανώς χαμένη εκείνη του Ζοζέ Μουρίνιο αφού απώλεσε χρυσή ευκαιρία να πιάσει στην 4η θέση την Τσέλσι.

Οι καρακάξες προηγήθηκαν στο 28' με τον Ζοέλιντον και τα σπιρούνια έκαναν την ανατροπή σε χρόνο dt με τον ασταμάτητο Χάρι Κέιν που σκόραρε δις, για να έρθει όμως ο -δανεικός από την Άρσεναλ- Γουίλοκ και να ξετινάξει τα αντίπαλα δίχτυα στο 85' κόβοντας το καρπούζι στη μέση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως με αυτή τη γκέλα, η Τότεναμ μετράει πλέον 15 χαμένους βαθμούς στη φετινή Premier League σε ματς που έχει βρεθεί να προηγείται!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από πίεση ψηλά των παικτών της Νιούκαστλ και λάθος των αμυντικών της Τότεναμ άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση στον αγγλικό βορρά στο 28', με τον Ζοέλιντον να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να κάνει το δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή, για να γράψει το 1-0 απέναντι στον Λορίς που έμεινε στήλη άλατος και δέχτηκε όρθιος το γκολ.

Ακολούθως πήρε το όπλο του ο Χάρι Κέιν, που μέσα σε έξι λεπτά από τη στιγμή που δέχτηκε γκολ η ομάδα του φρόντισε να φέρει τα πάνω-κάτω. Πρώτα ισοφάρισε σε 1-1 στα 90 δευτερόλεπτα από το γκολ του Ζοέλιντον και στο 34' έκανε το 2-1 με ωραίο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, φτάνοντας τα 84 γκολ σε συνολικά 120 εκτός έδρας παιχνίδια του στην Premier League.


Η ομάδα του Μουρίνιο φάνηκε να ελέγχει το ματς για μεγάλο διάστημα, όμως δεν μπόρεσε να βρει το τρίτο γκολ, έχοντας για κορυφαία ευκαιρία το δοκάρι του Κέιν στο 84', με την Νιούκαστλ από την πλευρά της να μην παρατάει το παιχνίδι, να έχει αρκετές τελικές προσπάθειες (22 συνολικά, οι 6 εντός στόχου) και τελικά να δικαιώνεται λίγο πριν το φινάλε.

Συγκεκριμένα στο 85', όταν ο Ζοέλιντον πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρίτσι και ο Αλμιρόν έπιασε νέα κεφαλιά με στόχο την εστία, με τον Ρόντον να σταματάει την πορεία της μπάλας αλλά τον Γουίλοκ να ακολουθεί ως τρέιλερ και να την στέλνει με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στα δίχτυα, με τη βοήθεια του και οριζοντίου δοκαριού.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μέρφι (83' Μανκίγιο), Κραφτ (79' Γουίλοκ), Λασέλς, Ντάμετ, Ρίτσι, Αλμιρόν, Σέλβι, Λόνγκσταφ, Ζοέλιντον, Γκέιλ (71' Σεν-Μαξιμέν)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τανγκάνγκα, Σάντσες, Ρόντον, Ρεγκιλόν, Λο Σέλσο (88' Μπέιλ), Εντομπελέ, Χόιμπιεργκ, Μόουρα (64' Λαμέλα), Κέιν, Βινίσιους (46' Σον)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 3 Απριλίου

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 2-5 (27' Πούλισιτς, 71' Μάουντ / 45+2' 45+4' Περέιρα, 63' 91' Ρόμπινσον, 68' Ντιανέ)

Λιντς - Σέφιλντ 2-1 (12' Χάρισον, 49' αυτ. Τζαγκιέλκα / 45+2' Όσμπορν)

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (58' Μεντί, 74' Ζεσούς)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-3 (64' 82' Ζότα, 68' Σαλάχ)

Κυριακή 4 Απριλίου

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 3-2 (31' Άρμστρονγκ, 42' Ινγκς, 66' Ρέντμοντ / 12' πεν. Γουντ, 28' Βίντρα)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-2 (28' Ζοέλιντον, 85' Γουίλοκ / 30' 34' Κέιν)

Άστον Βίλα - Φούλαμ (18:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον (21:30)

Δευτέρα 5 Απριλίου

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας (20:00)

Γουλβς - Γουέστ Χαμ (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Scott Heppell/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ