ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κύρος Βασσάρας τιμώρησε τον διαιτητή που ζήτησε αυτόγραφο του Χάαλαντ

O αρχιδιαιτητής στην κορυφαία κατηγορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου, Κύρος Βασσάρας
O αρχιδιαιτητής στην κορυφαία κατηγορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου, Κύρος Βασσάρας EUROKINISSI SPORTS

Η κίνηση του βοηθού διαιτητή στο Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρμουντ να ζητήσει αυτόγραφο του Έρλινγκ Χάαλαντ μέσα στη φυσούνα δεν άρεσε στην ρουμανική ομοσπονδία, με τον αρχιδιαιτητή Κύρο Βασσάρα να ακυρώνει τον ορισμό του από ένα παιχνίδι.

Η ενέργεια του Οκτάβιαν Σόβρε, βοηθού διαιτητή στο Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ για τα προημιτελικά του Champions League, να ζητήσει αυτόγραφα από τον Έρλινγκ Χάαλαντ λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης και ενώ ο Νορβηγός ήταν στη φυσούνα και πήγαινε στα αποδυτήρια της ομάδας του, προκάλεσε τεράστια έκπληξη και πολλές -εύλογες- απορίες.

Τουλάχιστον αρχικά, αφού την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο διαιτητής θέλησε να διαφωτίσει την κατάσταση, αποκαλύπτοντας πως ο λόγος που το έκανε ηταν για να βγάλει τη φανέλα του φορ των Βεστφαλών σε δημοπρασία, και να στηριχτούν έτσι οικονομικά, παιδια που πάσχουν με αυτισμό, μέσω ενός ιατρικού κέντρου.

Ωστόσο, παρά την παραδοχή αυτή και το όμορφο κύμα συμπαράστασης που σήκωσε στην πατρίδα του, με ανθρώπους του ποδοσφαίρου να χαρίζουν φανέλες τους για να βοηθήσουν παιδιά με αυτισμό, ο ίδιος δεν γλίτωσε την τιμωρία.

Αυτή έγινε μάλιστα από τον Κύρο Βασσάρα, με τον Έλληνα πρώην διεθνή διαιτητή που εκτελεί πλέον χρέη αρχιδιαιτητή στην Ρουμανία, να αποφασίζει να ακυρώνει τον ορισμό του Σόβρε στην αναμέτρηση Κραϊόλα - Κλουζ την ερχόμενη Κυριακή (11/4), τοποθετώντας τον Ράντου Γκινγκουλέακ στη θέση του.

Το ματς αυτό είναι στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην Ρουμανία, με τον Βασσάρα να αφήνει μάλιστα κανονικά στη θέση του πρώτου διαιτητή τον Οβίντιου Χάτεγκαν, που ήταν πρώτος διαιτητής στην αναμέτρηση του "Έτιχαντ" μεταξύ της Σίτι και της Ντόρτμουντ.

Σημειώνεται πως ο Σόβρε πλησιάζει στο 48ο έτος της ηλικίας του και στο φινάλε της σεζόν θα αποχωρήσει από το χώρο της διαιτησίας, έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια στην πρώτη κατηγορία της Ρουμανίας και 16 ως διαιτητής FIFA, σφυρίζοντας μεταξύ άλλων σε αυτό το διάστημα ματς στο Champions League και στο Euro 2016 μαζί με τον Χάτεγκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΥΡΩΠΗ CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ