ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ο Μαραντόνα ζητάει ένα νέο "χέρι του Θεού" για νικηθεί ο κορονοϊός

Ο Μαραντόνα ζητάει ένα νέο "χέρι του Θεού" για νικηθεί ο κορονοϊός

Η Χιμνάσια έμεινε στη μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής χάρη στο πρόωρο φινάλε του πρωταθλήματος ελέω κορονοϊού, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να δηλώνει μεν χαρούμενος για την επίτευξη του στόχου αλλά να ξεκαθαρίζει πως αυτό που τον νοιάζει είναι να μπει τέλος στον εφιάλτη.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε βάλει ως στόχο την αποτροπή του υποβιβασμού όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Χιμνάσια ντε λα Πλάτα και το φινάλε τον δικαίωσε, με τα συναισθήματα ωστόσο να είναι ανάμεικτα για τον Αργεντινό θρύλο.

Από τη μία ικανοποίηση για το γεγονός πως η ομάδα του θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στην Primera Division της Αργεντινής και από την άλλη θλίψη, που η παραμονή της συνδυάστηκε με την διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ελέω κορονοϊού.

Μίας πανδημίας που ευθύνεται μέχρι στιγμής για το θάνατο πάνω από 217.000 ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

"Ήμασταν πεπεισμένοι πως θα εξασφαλίζαμε τη σωτηρία μας στον αγωνιστικό χώρο, δεν είναι το τέλος που θέλαμε αλλά είναι ένα βραβείο για ένα σύνολο παικτών που έδωσε καθημερινά τη ζωή του για να κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν γιορτάσαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος και το πάγωμα που μπήκε στους υποβιβασμούς.

Ο Μαραντόνα ζητάει ένα νέο "χέρι του Θεού" για νικηθεί ο κορονοϊός
AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Θέλαμε να γυρίσουμε στο γήπεδο αλλα θα γιορτάσουμε τη δουλειά που κάναμε, όλη τη διαδρομή που προηγήθηκε" , τόνισε αρχικά με συνέντευξή του στην "Clarin", για να θυμηθεί κατόπιν το διάσημο γκολ με το "χέρι του Θεού" κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 και να ζητήσει να... επαναληφθεί στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

"Αισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω για ένα νέο "χέρι του Θεού" για λογαριασμό της Χιμνάσια, αλλά αυτό το χέρι το ζητάω για να σταματήσει αυτή η πανδημία και να μπορέσει ο κόσμος να επιστρέψει να ζει υγιής και ευτυχισμένος.

Εύχομαι επίσης να γίνει κατανόητο πως όλο αυτό που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μαζί για το καλό του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Ουδείς είναι Ράμπο για να μπορέσει να νικήσει αυτό τον πόλεμο μόνος του και και ακόμα και ο Ράμπο δεν θα τα κατάφερνε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ