FOOTBALL ANALYSIS

Ο Νίνης έσπασε τα κοντέρ

Ο Σωτήρης Νίνης
Ο Σωτήρης Νίνης 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η κανονική περίοδος της Super League Interwetten ολοκληρώθηκε και ο Ηλίας Καλλονάς, με τη συμβολή της Opta, παρουσιάζει το παιχνίδι που ο Σωτήρης Νίνης έσπασε τα κοντέρ με επιδόσεις-ρεκόρ σε ανάπτυξη και δημιουργία.

Η κανονική περίοδος της Super League Interwetten ολοκληρώθηκε και με τη συμβολή της Opta αναλύσαμε καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος την πορεία των ομάδων, σταθήκαμε στις ατομικές και συλλογικές επιδόσεις, προσφέροντας μία διαφορετική οπτική στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προφανώς, οι μεγάλες ομάδες κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά οι σπουδαίες επιδόσεις ή οι μεγάλες εμφανίσεις δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των Big-5. Υπήρξαν πρωταγωνιστές και ομάδες έκπληξη και στις υπόλοιπες ομάδες. Ο Βόλος ήταν μία τέτοια περίπτωση, τερματίζοντας στην έβδομη θέση, με τον Σωτήρη Νίνη να αποτελεί τον "μαέστρο" της ομάδας.

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ

Στην ομάδα της Μαγνησίας ο 30χρονος μεσοεπιθετικός "αναγεννήθηκε", επιστρέφοντας μετά από πολύ καιρό σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Η ηγετική παρουσία του Νίνη αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για την εξαιρετική πορεία του Βόλου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ υπήρξε ένας αγώνας ορόσημο για τον ίδιο, που θύμισε κάτι από τα... παλιά.

Ο αγώνας Βόλος - Παναιτωλικός 0-0 για την 12η αγωνιστική ξεχάστηκε γρήγορα, αλλά αδικεί την εμφάνιση του Νίνη που προσέφερε ένα μοναδικό one man show, από τα ελάχιστα που είδαμε μέσα στη σεζόν. Από την πλευρά μας, συγκεντρώσαμε τα πιο ουσιώδη στατιστικά της Opta και σας τα παρουσιάζουμε όλα μαζί σε ένα infographic.

Τα στατιστικά του Νίνη με τη βοήθεια της Opta
Τα στατιστικά του Νίνη με τη βοήθεια της Opta 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Στον συγκεκριμένο αγώνα, λοιπόν, ο Νίνης πέτυχε μία σειρά από ρεκόρ στον τομέα της ανάπτυξης και της δημιουργίας που αξίζουν ειδικής αναφοράς. Ο 30χρονος χαφ έκανε το πιο γεμάτο παιχνίδι της σεζόν, βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη και τη δημιουργία την ομάδα του, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο το πλούσιο ταλέντο του.

Είχε 131 ενέργειες με την μπάλα που αποτελεί την κορυφαία επίδοση ποδοσφαιριστή στην κανονική περίοδο, αφήνοντας πίσω εκείνες των Χαβιέ Ματίγια (125) και Αντρέ Βιεϊρίνια (121).

Στο γράφημα της Opta φαίνονται το heatmap και οι ενέργειες του Νίνη:

Αγωνιζόμενος ως "8άρι", ο έμπειρος μέσος είχε τη δυνατότητα να κατεβαίνει χαμηλά στο γήπεδο, να παίρνει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι από πίσω με βαθιές μπαλιές, αλλά και κάθετες πάσες.

ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Μάλιστα, πέρα από το ρεκόρ στις επαφές με την μπάλα, ο Νίνης έκανε άλλες δύο εντυπωσιακές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, οι 71 επιτυχημένες πάσες στο αντίπαλο μισό και οι 48 επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αποτελούν ρεκόρ για ποδοσφαιριστή στο φετινό πρωτάθλημα. Ειδικά η δεύτερη επίδοση είναι με διαφορά η καλύτερη του πρωταθλήματος, καθώς η αμέσως επόμενη είναι οι 38 του Ματιέ Βαλμπουενά την 17η αγωνιστική στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ.

Με πράσινο είναι οι επιτυχημένες, με κόκκινο οι αποτυχημένες πάσες και με κίτρινο οι πάσες που έφτιαξαν τελική.

Επιπλέον, απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, ο Νίνης έδωσε και έξι πάσες που έφτιαξαν τελική που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από τις οχτώ του Πέτρου Μάνταλου στο ματς ΑΕΚ - Λαμία για την 3η αγωνιστική. Στο γεμάτο παιχνίδι του πρέπει να προστεθούν και τα τέσσερα κερδισμένα φάουλ, οι δύο επιτυχημένες ντρίμπλες και οι εννιά κερδισμένες μονομαχίες.

Μία τρομερή εμφάνιση, αντάξια της ποιότητάς του. Μπορεί τα τελευταία χρόνια η πορεία του να ήταν καθοδική, εξαιτίας και των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν σημαντικά, αλλά πλέον ο Νίνης δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Πιο ώριμος και πιο αποφασισμένος από ποτέ, ο "Ελ Νίνιο" του ελληνικού ποδοσφαίρου, στοχεύει στα καλύτερα.

Photo Credits: 24MEDIA Creative Team/Κωνσταντίνος Μπαντούνας

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ