FOOTBALL ANALYSIS

Ο Ρέαμπτσιουκ "σβήνει" την παρένθεση με Βινάγκρε

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ
Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός απέδρασε με το διπλό (0-1) από το Περιστέρι και ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει το γεμάτο παιχνίδι του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έκανε τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση, με ανεβάσματα που θύμισαν Τσιμίκα.

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Περιστέρι, επικρατώντας 1-0 του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του.

Μπορεί ο Μπρούμα να ήταν ο σκόρερ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αρκετούς πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες. Μεταξύ αυτών κι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβάζει την απόδοσή του, αφουγκράζεται τα "θέλω" του προπονητή του και κάνει τον Ρούμπεν Βινάγκρε να μοιάζει με μία μακρινή -κακή- ανάμνηση.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΣΑΝ ΤΣΙΜΙΚΑ

Ο Μολδαβός μπακ πραγματοποίησε ένα γεμάτο ματς κόντρα στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, δίνοντας σημαντικές βοήθειες τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, αφού ανεβοκατάβαινε διαρκώς την αριστερή πλευρά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο 23χρονος αμυντικός ήταν πρώτος σε ενέργειες με την μπάλα (90) μαζί με τον επίσης εξαιρετικό Ρούμπεν Σεμέδο, ενώ οι 50 εξ αυτών ήταν πάνω από τη σέντρα.

Στο γράφημα της Opta φαίνονται οι ενέργειες του Ρέαμπτσιουκ:

Δείγμα πως πρόκειται για ένα επιθετικογενές μπακ, στα πρότυπα του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος άφησε ένα σημαντικό κενό στα αριστερά, το οποίο καλείται να καλύψει ο Ρέαμπτσιουκ. Μάλιστα, οι 90 ενέργειες με την μπάλα αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για αριστερό μπακ του Ολυμπιακού φέτος, πίσω από τις 92 του Χοσέ Χολέμπας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την 4η αγωνιστική. Την ίδια στιγμή, το ρεκόρ του Ρούμπεν Βινάγκρε με την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν οι 80 απέναντι στον Απόλλωνα την 7η αγωνιστική.

ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ DESTROYER

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για τον Ολυμπιακό και τον Μαρτίνς είναι πως ο Μολδαβός δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει με την ίδια ευχέρεια στα αμυντικά και επιθετικά καθήκοντά του.

Απόδειξη, το γεγονός πως ήταν πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες (5), πρώτος σε ανακτήσεις κατοχής (7), πρώτος σε κερδισμένα φάουλ (2), καθώς και πρώτος σε πάσες που έφτιαξαν τελική προσπάθεια (2).

Παράλληλα, είχε 100% στα τάκλιν, καθώς και μία επιτυχημένη ντρίμπλα και ένα κλέψιμο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta.

Με γαλάζιο τρίγωνο είναι τα κλεψίματα, τα κερδισμένα φάουλ, οι ανακτήσεις κατοχής, με πράσινο τρίγωνο τα κερδισμένα τάκλιν, με πράσινο ανάποδο τρίγωνο οι επιτυχημένες ντρίμπλες και με πράσινο ρόμβο οι κερδισμένες μονομαχίες.

Ο Μαρτίνς επέμεινε έντονα για την απόκτηση του Ρέαμπτσιουκ και ο 23χρονος αριστερός μπακ δείχνει, μέχρι στιγμής, να τον δικαιώνει με τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει σε κάθε παιχνίδι.

Προφανώς, είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά ο Μολδαβός φαντάζει μία επιλογή που μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Τσιμίκας και σε βάθος χρόνου να αποφέρει και οικονομικό όφελος στον Ολυμπιακό. Προς το παρόν, το δείγμα είναι θετικό.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ