ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο τεχνικός διευθυντής της Ουτρέχτης στο SPORT 24: "Μας εντυπωσίασε ο Δουβίκας"

Ο Δουβίκας με τη φανέλα της Ουτρέχτης
Ο Δουβίκας με τη φανέλα της Ουτρέχτης PRINT SCREEN

Ο τεχνικός διευθυντής της Ουτρέχτης, Γιόρντι Σάιντουμ μοιράζεται στο SPORT 24 τη διαδικασία που οδήγησε στην αγορά του Τάσου Δουβίκα και τη φιλοδοξία του ολλανδικού club για την προοπτική και εξέλιξη της συγκεκριμένης προσθήκης.

Ουσιαστικά η μετακόμιση του Τάσου Δουβίκα στην Ουτρέχτη άνοιξε το φετινό μεταγραφικό παζάρι στην Ελλάδα. Η παράδοση των συμπατριωτών επιθετικών μας στην Eredivisie συνεχίζεται με τον διεθνή στράικερ.

Ο άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε τη διεκπεραίωση του deal για λογαριασμό του ολλανδικού συλλόγου, ο τεχνικός διευθυντής Γιόρντι Σάιντουμ μιλάει στο SPORT 24 αποκαλύπτοντας παρασκήνιο, προσδοκίες και στόχους για το νέο απόκτημα της ομάδας του.

"ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΥΒΙΚΑ"

Πώς υπέπεσε στην αντίληψή σας ο Δουβίκας; Πόσο καιρό τον παρακολουθούσατε;

"Τον γνωρίζαμε από την πορεία του στις φυτωριακές εθνικές ομάδες. Τον τσεκάραμε για πραγματικά πολύ καιρό πριν αποφασίσουμε να κινηθούμε για την απόκτησή του"

Ποια ήταν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του που σας έπεισαν;

"Είναι νεαρός και όμως έχει καταφέρει να σημειώσει αρκετά γκολ και να ξεχωρίσει σε ένα πρωτάθλημα που δεν διακρίνεται για την επιθετική προσέγγιση των όσων συμμετέχουν και αυτό παρότι δεν αγωνιζόταν σε πρωταγωνίστρια ομάδα. Μας εντυπωσίασε με τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την ενέργεια που έχει στο παιχνίδι του. Είμαι σίγουρος πως την ποιότητά του θα την αναγνωρίσουν αμέσως και θα τη λατρέψουν οι οπαδοί της Ουτρέχτης".

Ο Δουβίκας κατά την υπογραφή του συμβολαίου του με την Ουτρέχτη
Ο Δουβίκας κατά την υπογραφή του συμβολαίου του με την Ουτρέχτη SPORT 24

Οι επιτυχίες των Ελλήνων επιθετικών, πρόσφατες και παλιότερες, στο ολλανδικό πρωτάθλημα έπαιξαν ρόλο στην απόφασή σας να κινηθείτε για την απόκτηση του Δουβίκα;

"Για εμάς αποτέλεσαν μόνο ένα μέρος του πλαισίου της σκέψης και της απόφασης. Για τον Τάσο είμαι σίγουρος πως έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο, ειδικά εφόσον μίλησε με τους περισσότερους από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται εδώ και εκείνοι τον συμβούλευσαν, τον παρότρυναν να έρθει στην Ολλανδία και στην Ουτρέχτη".

"ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΦΑΝ ΣΙΠ"

Τι σας είπε ο Τζον φαν Σιπ όταν απευθυνθήκατε σε αυτόν;

"Αυτό που μπορώ να μοιραστώ είναι πως ήταν εξαιρετικά θετικός για την προοπτική και το ταλέντο του Τάσου. Θέλαμε την γνώμη του, όπως και άλλων που έχουν συνεργαστεί μαζί του και τα όσα ακούσαμε ενίσχυσαν την άποψη που είχαμε σχηματίσει".

Πιστεύετε πως ο Δουβίκας θα είναι ο ιδανικός εκφραστής της επιθετικότητας της Ουτρέχτης, η οποία φέτος είναι η 3η ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος στον δείκτη των expected goals;

"Ελπίζω πραγματικά να έχουμε ανάλογες και καλύτερες επιδόσεις και του χρόνου που θα έχουμε τον Τάσο, αφού κάτι τέτοιο σίγουρα θα τον ωφελήσει. Γνωρίζουμε πως έχει έφεση στο γκολ, οπότε προφανώς αν εξασφαλιστεί η τροφοδοσία του, τότε για τον ίδιο και για την ομάδα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά".

Η αγορά του Δουβίκα αποτελεί μια από τις ακριβότερες της Ουτρέχτης τα τελευταία χρόνια. Τι θα χαρακτήριζε την επένδυση επιτυχημένη: γκολ, νίκες ή μια κερδοφόρα πώληση;

"Η επιτυχία περιλαμβάνει και τα τρία σκέλη. Εχουμε αποδείξει πως είμαστε αποτελεσματικοί στη διαχείριση, την ανάδειξη και εν τέλει εκμετάλλευση νέων ποδοσφαιριστών ώστε να εξασφαλίσουμε και αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη.

Παραδείγματα είναι ο Σεμπάστιαν Αλέ (σ.σ. Γάλλος φορ, πωλήθηκε το καλοκαίρι του ’17 στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έναντι 7 εκατ. ευρώ, κάνοντας έκτοτε μεταγραφές αξίας 72 εκατ.), ο Νικολάς Γκοβαρί (σ.σ. αριστερός μπακ, πωλήθηκε το καλοκαίρι του ’19 στην Σταντάρ Λιέγης έναντι 3,1 εκατ. ευρώ), ο Μπαρτ Ράμσελααρ (σ.σ. Ολλανδός χαφ, πωλήθηκε το καλοκαίρι του ’16 στην PSV έναντι 4,5 εκατ.) και φυσικά ο Ντρις Μέρτες".

Ο Τάσος Δουβίκας
Ο Τάσος Δουβίκας EUROKINISSI

Πόσο εύκολο ήταν να κάνετε τη συγκεκριμένη μεταγραφή γνωρίζοντας τον ανταγωνισμό που υπήρχε για τον Δουβίκα; Και ποιο ήταν το στοιχείο που θεωρείτε πως επέδρασσε καταλυτικά στο να πείσετε τον ποδοσφαιριστή;

"Δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμάς αφού πληροφορούμασταν πως υπήρχαν αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονταν για τον Τάσο. Αυτό που νομίζω πως ήταν το σημαντικότερο ήταν ότι καταρτίσαμε και παρουσιάσαμε ένα αναλυτικό πλάνο για το πως θα εξελιχθεί η καριέρα του στην Ουτρέχτη και πως μπορούμε να τον βοηθήσουμε μέσω της θητείας του στην ομάδα".

Δεν συνηθίζεται ελληνικές ομάδες της δυναμικής του Βόλου να πουλάνε απ’ ευθείας σε συλλόγους του εξωτερικού. Ηταν αυτό κάτι που σας προβλημάτισε, σας απασχόλησε;

"Όχι, επ’ αυτού δεν είχαμε κανέναν απολύτως προβληματισμό. Και νομίζω πως μπορούμε να προσβλέπουμε και σε μια εφεξής καλή συνεργασία με την προηγούμενη ομάδα του".

Κλείνοντας, θα ήθελα την εκτίμηση ή την… ευχή σας. Ο Παυλίδης στην πρώτη του σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα πέτυχε 11 γκολ. Ο Γιακουμάκης στη δική του φετινή έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Πόσα γκολ θα πετύχει ο Δουβίκας στη δική του πρώτη σεζόν ή, έστω, με πόσα θα είστε ικανοποιημένος;

"Θεωρώ πως το καλύτερο είναι ο ίδιος ο Τάσος να θέσει τους δικούς του στόχους. Εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε πως θα του προσφέρουμε τις κατάλληλες βάσεις ώστε να τους πετύχει και να εξελιχτεί ιδανικά στην Ουτρέχτη και στο ολλανδικό πρωτάθλημα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ