FOOTBALL ANALYSIS

Η κρυφή δουλειά του Μεγιάδο και το ρεκόρ του ΟΦΗ έφεραν την τεσσάρα

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÏÖÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
Ο Μεγιάδο EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη με 4-1 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με δυνατό "όπλο" του την καλή κυκλοφορία, αλλά και τον Μιγκέλ Μεγιάδο, ο οποίος αποτέλεσε τον κρυφό εργάτη των Κρητικών.

Ο ΟΦΗ επικράτησε 4-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο πραγματοποιώντας τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε ένα τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα, καθώς είχε να δει τρίποντο από τις 20 Σεπτεμβρίου, όταν και είχε κερδίσει την Λαμία.

Οι Κρητικοί δεν πήραν μονάχα ένα ευρύ αποτέλεσμα, αλλά πραγματοποίησαν μία μεστή εμφάνιση, με πίεση ψηλά στο γήπεδο όταν χρειαζόταν, αλλά και καλή κυκλοφορία, αυτά που ζητάει δηλαδή από την ομάδα του ο τεχνικό τους, Γιώργος Σίμος.

ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΠΑΣΩΝ

Οι Κρητικοί πραγματοποίησαν συνολικά 469 πάσες, 185 περισσότερες από τον Βόλο, με το ποσοστό ακρίβειας να φτάνει στο 87,42%, ενώ των γηπεδούχων στο 76,76%. Το 87.42% αποτελεί ρεκόρ για τον φετινό ΟΦΗ και τέταρτη κορυφαία επίδοση στο πρωτάθλημα, πίσω από 87.75% και 88.98% του Ολυμπιακού κόντρα σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο αντίστοιχα, καθώς και το εντυπωσιακό 90.66% του Ατρομήτου απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου την 6η αγωνιστική.

Στο γράφημα της Opta οι επιτυχημένες πάσες του ΟΦΗ κόντρα στον Βόλο:

Η καλή κυκλοφορία των Κρητικών αποτυπώνεται και από το παρακάτω γράφημα της Opta. Σε αυτό μπορεί να γίνει εμφανές ότι ο ΟΦΗ έπαιζε περισσότερο από την πλευρά του Φάμπιο Στούρτζεον, ο οποίος δέχθηκε τέσσερις πάσες από τον Ντε Γκουζμάν, 17 από τον Νέιρα, τρεις από τον Μεγιάδο, οκτώ από τον Κοροβέση στο πρώτο ημίχρονο και πέντε από τον Λυμπεράκη στο δεύτερο μέρος.

Κινητήριος μοχλός του ΟΦΗ ήταν ο άξονας του, με τους Μεγιάδο, Νέιρα και Ντε Γκουζμάν να συνεργάζονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και να δίνουν συνολικά 175 πάσες, εκ των οποίων οι 152 ήταν επιτυχημένες (86.8%). Μάλιστα, ο Νέιρα και ο Ντε Γκουζμάν είχαν συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ των Κρητικών, με τον Αργεντινό να μοιράζει δύο ασίστ στους συμπαίκτες του και να διαμορφώνει το 3-1, ενώ ο έμπειρος Ολλανδός άνοιξε το σκορ. Να σημειωθεί βέβαια ότι ο Βόλος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 30ο λεπτό εξαιτίας της αποβολής του Σάντσες.

Η ΚΡΥΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΑΔΟ

Ο Μεγιάδο μπορεί να μην μοίρασε κάποια ασίστ ή να πέτυχε κάποιο γκολ στην αναμέτρηση, αλλά αποτέλεσε τον "εργάτη" στη μεσαία γραμμή του ΟΦΗ. Ο Αργεντίνος αμυντικός χαφ μέτρησε τις περισσότερες πάσες (70) με 88,6% ακρίβεια, ενώ είχε 28/35 επιτυχημένες πάνω από την σέντρα, με τον Νέιρα να έχει 30/37.

Στο διάγραμμα της Opta φαίνονται όλες οι πάσες του Μεγιάδο στην αναμέτρηση με τον Βόλο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μεγιάδο βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα όσον αφορά στις πάσες με 408. Στην πρώτη θέση είναι ο Κουρμπέλης με 425 και μία αγωνιστική λιγότερη. Παράλληλα, o 27χρονος χαφ μέτρησε 85 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες στον αγωνιστικό χώρο και είχε 10/15 επιτυχημένες μονομαχίες. Μάλιστα, ο Μεγιάδο πραγματοποίησε και τις περισσότερες ανακτήσεις κατοχής (9), τις έξι από αυτές στο δεύτερο μέρος.

Ο ΟΦΗ έδειξε στο παιχνίδι με τον Βόλο, ότι μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά με την συγκεκριμένη τριάδα στην μεσαία γραμμή. Έχοντας αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς των προηγούμενων αγωνιστικών, παρουσίασε ίσως για πρώτη φορά φέτος το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ