Η ομοσπονδία της Ολλανδίας δεν έχρισε πρωταθλητή δίνοντας την πρωτιά στον Άγιαξ, παρά την ισοβαθμία με την Άλκμααρ, λόγω των περισσότερων γκολ του "Αίαντα" αλλά η ομάδα του Παντελή Χατζηδιάκου είναι έτοιμη να προσφύγει στα δικαστήρια.

Πρωταθλητή στην Ολλανδία δεν είχαμε για τη σεζόν 2019-20 μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας της πανδημίας με τον κορονοϊό αλλά και πάλι η oλλανδική ομοσπονδία αποφάσισε σε ό,τι αφορά τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια να δώσει την πρώτη θέση στον Άγιαξ παρά το γεγονός ότι ήταν ισόβαθμος με την Άλκμααρ.

ADVERTISING

Ο "Αίαντας" είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων, ήταν στο +8, από την ομάδα του Παντελή Χατζηδιάκου και για αυτό βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Άλκμααρ όμως σκέφτεται να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει αυτή την πρωτιά από τον Άγιαξ που θα της δώσει καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο, την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League και όχι φυσικά τον τίτλο.

Και το σκεπτικό της έχει να κάνει με το γεγονός πως φέτος η Άλκμααρ κέρδισε δύο φορές τον Άγιαξ, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Για αυτό και θεωρεί άδικη αυτή την απόφαση και πιστεύει πως θα έπρεπε η ίδια να είναι πρώτη και να πάρει το καλύτερο δυνατό εισιτήριο.

ADVERTISING

Δημοσίευμα στην Ολλανδία αναφέρει πως η Άλκμααρ έχει ενημερώσει σχετικά την UEFA και τις επόμενες μέρες περιμένει και τη σχετική απάντηση από την κίνηση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολλανδία: Τέλος χωρίς πρωταθλητή στη σεζόν 2019-2020

Ολλανδία: "Πόλεμος" μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος

Ολλανδία: Η Ουτρέχτη πάει στα δικαστήρια την ομοσπονδία για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια