ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ενδεκάδα με Μπρούμα και 4-3-3

Ο Μπρούμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Μπρούμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-3-3 στο Philips Stadion απέναντι στην Αϊντχόφεν, με Μπα - Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Λαλά δεξιό μπακ και τους Μπρούμα - Βαλμπουενά στα "φτερά".

Το βράδυ της Πέμπτης (25/2) ο Ολυμπιακός δίνει κρίσιμο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν στο Philips Stadion. Όπως ακριβώς πέρυσι με την Άρσεναλ στο Emirates, ο Ολυμπιακός εχει την ευκαιρία να πετάξει εκτός τους Ολλανδούς και να κλείσει θέση στους "16" του Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα επιδιώξει να είναι το ίδιο σοβαρή και στη ρεβάνς, ώστε να μην πάει στράφι η μεγάλη προσπάθεια του προ ημερών αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης", με το νικηφόρο 4-2.

ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΑΛΛΑ...

Το μεσημέρι της Τρίτης (23/2) έγινε γνωστή η αποστολή, μέσα στην οποία βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος όμως πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί. Δεν γίνεται καν λόγος για να μπει στην ενδεκάδα. Ο τραυματισμός του στο ισόπαλο (1-1) ματς με τον Άρη δεν αποδείχθηκε το ίδιο σοβαρός με εκείνον του Μάριου Βρουσάι, αλλά είναι ικανός να του στερήσει την παρουσία στο σπουδαίο παιχνίδι του Αϊντχόφεν.

Αυτό σημαίνει ότι στο κέντρο της άμυνας θέση βασικού παίρνει ο Ουσεϊνού Μπα, με παρτενέρ τον Ρούμπεν Σεμέδο που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει. Ο Ζοζέ Σα, ασφαλώς, θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, οι ακραίοι αμυντικοί θα μείνουν ίδιοι. Δεξιός μπακ δηλαδή θα είναι ο Κένι Λαλά και αριστερός ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Η ΑΣΠΑΣΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

Η συμμετοχή του Γιαν Εμβιλά στο παιχνίδι του Φαλήρου με την PSV υποχρέωσε τον Μαρτίνς να αναπροσαρμόσει τα αρχικά του σχέδια και να κατεβάσει τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και όχι με 4-2-3-1. Ο Γάλλος δεν ήταν βασικός με τον Άρη, μπήκε ως αλλαγή και τώρα για τη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν είναι μάχιμος, δεν έχει καταπονηθεί σε μεγάλο βαθμό και θα μπει στην ενδεκάδα, έχοντας δίπλα του τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και τον Μαντί Καμαρά. Αυτή η τριάδα, που αποτελεί τη βάση του Ολυμπιακού, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα επιλεγεί και στο Philips Stadion.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ο Μπρούμα έκανε πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην PSV όσο αγωνίστηκε. Κουβάλησε μπάλα, κέρδισε φάουλ, προσπάθησε να επιτεθεί κατά μέτωπο για να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα της ομάδας όπου ανήκει (αγωνίζεται δανεικός στον Ολυμπιακό από την Αϊντχόφεν). Με τον Άρη έμεινε εκτός, καθώς ήταν επιβαρυμένη η γάμπα του. Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" είναι φανερό ότι έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Πορτογάλο.

Του αρέσει πολύ και γι' αυτό σκοπεύει να τον βάλει πάλι από την αρχή. Ο Αραμπί προστατεύτηκε κι αυτός με τον Άρη με σκοπό να είναι στο 100% της κατάστασής του στο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς. Όσο για το άλλο "φτερό" της γραμμής κρούσης, τις περισσότερες πιθανότητες για μια θέση στην ενδεκάδα έχει ο Ματιέ Βαλμπουενά, που ετοιμάζεται για την 66η του συμμετοχή με τα "ερυθρόλευκα" και 113η στην Ευρώπη στην καριέρα του, ενώ πιθανότητες έχει και ο Φορτούνης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού "πετάει" για την πόλη της Ολλανδίας το πρωί της Τετάρτης (24/2, 10.30). Στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου στο Philips Stadion χωρίς φυσική παρουσία δημοσιογράφων, με τον Πέδρο Μαρτίνς και τον Κώστα Φορτούνη. Στις 18.00 θα γίνει η τελευταία προπόνηση, μία μέρα πριν από τη "μάχη" που θα κρίνει θέση στους 16 της διοργάνωσης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ