ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έφτασαν μια ανάσα από Μπεν Αρφά!

PSG's Hatem Ben Arfa runs with the ball during their French League One soccer match between PSG and Rennes at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Nov. 6, 2016. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's Hatem Ben Arfa runs with the ball during their French League One soccer match between PSG and Rennes at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Nov. 6, 2016. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Αποκάλυψη του Sport24.gr: Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ όχι μόνο μίλησαν, αλλά βρέθηκαν πολύ κοντά στην απόκτηση του σπουδαίου Γάλλου Μπεν Αρφά, ο οποίος ήταν έτοιμος να έρθει Ελλάδα για τις υπογραφές. Όλο το παρασκήνιο.

Στην Ελλάδα ο Μπεν Αρφά; Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό ο Γάλλος σταρ ήταν έτοιμος να μετακομίσει μόνιμα στη χώρα μας, καθώς ο μάνατζέρ του όχι απλά διαπραγματεύθηκε με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά οι συζητήσεις μπήκαν σε τελικό στάδιο...

Τελικά, ούτε οι "ερυθρόλευκοι" ούτε ο "δικέφαλος" τελείωσαν το deal, παρότι ο 31χρονος εξτρέμ ήταν έτοιμος να πετάξει με προορισμό την Ελλάδα για υπογραφές. Το Sport24 έχει όλο το παρασκήνιο.

Κάποιοι από τους παλιότερους θυμούνται ότι ο Χατέμ Μπεν Αρφά είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Ολυμπιακό και επί... Κόκκαλη. Είχε βρει άκρη με τον εκπρόσωπό του (και... πνευματικό του) Μισέλ Ουαζίν, τον Γενάρη του 2010, ο τότε αθλητικός διευθυντής Δημήτρης Θεοδωρίδης και τον έφερε στην Ελλάδα. Η ιστορία, ωστόσο, χάλασε λόγω Ζίκο.

Ο ΖΙΚΟ ΜΕ ΣΟΡΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ

Ο Βραζιλιάνος κόουτς, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στη συνέχεια από ανθρώπους της ομάδας, υποδέχθηκε στο σπίτι του τον ατζέντη του Μπεν Αρφά με σορτσάκι και σαγιονάρες, δεν έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον, επιδιώκοντας έμμεσα να "περάσει" δικούς του στην ομάδα και ο 22χρονος τότε Μπεν Αρφά που ήταν φευγάτος από τη Μαρσέιγ κατέληξε στην Αγγλία και τη Νιούκαστλ. Εκεί έμεινε τέσσερα χρόνια, μετακόμισε για έξι μήνες στη Χαλ και από εκεί επέστρεψε στη Γαλλία. Έπαιξε αρχικά στη Νις για μία σεζόν (2015-2016), τα... έσπασε (38 ματς, 18 γκολ, 7 ασίστ) για να πάρει μετάθεση στην πρωτεύουσα και την Παρί απ' όπου έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

Στην ατζέντα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ μπήκε ως ελεύθερος με απαιτήσεις μεταξύ 2,5 και τριών εκατομμυρίων ετησίως, ενώ ζητούσε και πριμ υπογραφής (fee) άλλες 500.000 ευρώ. Για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκαν και οι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς προσφέροντάς του ετησίως γύρω στα 2 εκατομμύρια. Όσο περνούσε ο χρόνος και ο Μπεν Αρφά δεν έβρισκε τα λεφτά που ήθελε, έβαλε νερό στο κρασί του και ο εκπρόσωπός του ο Ουαζίν μπήκε σε κουβέντα επί της ουσίας με τους αρμόδιους των δύο ελληνικών συλλόγων.

Με τον Ολυμπιακό τη διαπραγμάτευση χειρίστηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος αρχικά είχε ζητήσει χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίσει η ομάδα τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa. Τότε, όμως, εμφανίστηκε ξαφνικά ο Γιάγια Τουρέ κι ανάμεσα στους δύο οι "ερυθρόλευκοι" προτίμησαν τον Ιβοριανό, αποσύροντας το ενδιαφέρον τους για τον βιρτουόζο Γάλλο (σ.σ. γεννημένος στην Τυνησία).

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ έγινε πολύ έντονο ανάμεσα στα δύο παιχνίδι με τη Μπενφίκα. Μετά από το 1-1 στο "Ντα Λουζ" και με την προοπτική της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, οι άνθρωποι του "δικεφάλου" προχώρησαν πολύ τις συζητήσεις με τον εκπρόσωπό του, αλλά το 1-4 της Τούμπας έκοψε μαχαίρι τα όποια σχέδια για μια τέτοια κίνηση υπέρβασης... Όπως λένε άνθρωποι που ξέρουν το παρασκήνιο από πρώτο χέρι, αν ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί κόντρα στους Πορτογάλους το επόμενο πρωί ο Μπεν Αρφά θα ήταν στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη!

Κάπως έτσι, λοιπόν, μετά από τον Ολυμπιακό απέσυρε το ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο Μπεν Αρφά που βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στο να αγωνιστεί στη χώρα μας, συμβιβάστηκε με την πρόταση της Ρεν που δεν του πρότεινε περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο το χρόνο, αλλά δεν είχε καλύτερες επιλογές στα χέρια του. Φέτος μετράει στη " Ligue 1" πέντε συμμετοχές κι ένα γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ