STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: "Κανονιά" με Χασάν στο 90'+3'

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: "Κανονιά" με Χασάν στο 90'+3'
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τον Βαλμπουενά, είχε ακυρωθέν γκολ με τον Αραμπί, τα βρήκε σκούρα απέναντι σε έναν εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά στο 90'+3' ο Χασάν με κεφαλιά έκανε το 1-0 και χάρισε τη νίκη στους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Γ. Καραϊσκάκης για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten χάρη σε γκολ που σημειώθηκε στο 90'+3' από τον Αχμέντ Χασάν.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν πέναλτι με τον Βαλμπουενά, είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Αραμπί, είχαν μεγάλο ποσοστό κατοχής και πολλές τελικές και τελικά λυτρώθηκαν από έναν παίκτη που πέρασε πολλά. Ο Ολυμπιακός πέτυχε την ένατη νίκη σε ισάριθμα ματς στο Φάληρο και την 14η σε 17 παιχνίδια (μετρά και τρεις ισοπαλίες).

ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΕ ΧΑΣΑΝ

Ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Φορτούνης στη θέση του Μπρούμα και ο Καμαρά αντί του Μπουχαλάκη. Ο Βαλμπουενά δεξιά, στη μέση ο Φορτούνης και αριστερά ο Μασούρας. Και ο ΠΑΣ ξεκίνησε με αλλαγή, αναγκαστική. Ο MVP του πρώτου μισού, Χουτεσιώτης, είχε χτυπήσει τη στιγμή που μάρκαρε τον Αραμπί, και στη θέση του μπήκε ο νεαρός Αθανασίου που έκανε ντεμπούτο.

Ο Καμαρά έκανε δύο σουτ στο 49', το ένα κατέληξε κόρνερ και το άλλο άουτ. Στο 53' ο Αραμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Αθανασίου στο πλασέ του Μασούρα, αλλά ο Μαροκινός καταλογίστηκε οφσάιντ. Τόσο αμέσως μετά την ενέργειά του, όσο και μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR.

Το 0-0 παρέμενε και ο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα τον Χασάν αντί του Μασούρα στο 66'. Άλλαξε η διάταξη σε 4-4-2, με τον Βαλμπουενά αριστερά και τον Φορτούνη δεξιά. Όταν στο 72' μπήκε ο Βρουσάι αντί του Ντρέγκερ, οι γηπεδούχοι τα έπαιζαν όλα για όλα, αφού ο νεοεισελθών μόνο άμυνα δεν έπαιζε. Παρά το πρέσινγκ, η ομάδα των Ιωαννίνων έφευγε διαρκώς στην κόντρα επίθεση, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Ολυμπιακού να δυσκολεύονται και να καταλανώνουν δυνάμεις και χρόνο για να μη γίνει η "ζημιά".

Στο 78' ο Χασάν πέρασε υπέροχα στον Αραμπί, αλλά ο Μαροκινός αστόχησε μέσα από την περιοχή. Τελικά ο Ολυμπιακός φύλαγε το καλύτερο για το τέλος.

Στο 90'+3' ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Χασάν με κεφαλιά έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

"ΜΠΛΟΚΟ" ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Ο ΠΑΣ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στο πρώτο τέταρτο. Κυκλοφόρησε πολύ ωραία τη μπάλα, σε αντίθεση με ό,τι κάνουν άλλες ομάδες στο Φάληρο, που κλείνονται πίσω από την αρχή. Όσο περνούσε η ώρα, ήταν αναμενόμενο πως θα ανεβάσει την απόδοσή της η ομάδα του Μαρτίνς. Στο 14' ο Μασούρας προτίμησε να περάσει στον Αραμπί αντί στον αφύλαχτο Μπρούμα με αποτέλεσμα να διώξει σε κόρνερ ο Σάλιακας.

Ο πρώην "ερυθρόλευκος" γκολκίπερ και νυν των Ιωαννίνων ήταν πρωταγωνιστής. Στο 14' "έβγαλε" τη δυνατή κεφαλιά του Σισέ και στο 20' απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Αραμπί, ο οποίος αφού έκανε προβολή στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, είδε τον Χουτεσιώτη να πέφτει πάνω του.

Ήταν ένα διάστημα αυτό κατά το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν πολύ επιθετικά με τον Μασούρα στο 20', ίδιο λεπτό με το πέναλτι, να σουτάρει μέσα από την περιοχή και δεξιά, και τον Κάργα να διώχνει. Ο Μπρούμα που ξεκίνησε δεξιά άλλαξε πλευρά στο 25' με τον Μασούρα, μόνο για πέντε λεπτά. Ο ΠΑΣ αμυνόταν πολύ σωστά και τα περισσότερα σουτ των γηπεδούχων χτυπούσαν στα αντίπαλα σώματα. Το ίδιο έγινε στο 36' με το φάουλ του Μπουχαλάκη αμέσως μετά σο σουτ του Βαλμπουενά.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λέπτου ανήκε στον ΠΑΣ, με το καλοτραβηγμένο σουτ του Παμλίδη που πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ