ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Διακοπή για τους παίκτες που κάνουν Ραμαζάνι, ώστε να φάνε και να πιουν

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Διακοπή για τους παίκτες που κάνουν Ραμαζάνι, ώστε να φάνε και να πιουν
COSMOTE TV

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα περιελάμβανε μια ξεχωριστή διακοπή, ώστε οι Μουσουλμάνοι παίκτες των "ερυθρολεύκων" που τηρούν το Ραμαζάνι να φάνε και να πιουν κάτι για πρώτη φορά μες στη μέρα.

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού ο αγώνας διεκόπη στο 60ό λεπτό, ώστε να μπορέσουν να τραφούν και να πιουν υγρά οι Μουσουλμάνοι παίκτες των "ερυθρολεύκων".

Από τις 12 Απριλίου μέχρι τις 12 Μαΐου οι Μουσουλμάνοι τηρούν το Ραμαζάνι, μία θρησκευτική εορτή νηστείας κατά τη διάρκεια της οποίας οι πιστοί δεν τρώνε ούτε πίνουν κάτι από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές τηρούν το Ραμαζάνι ακόμα και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, με συνέπεια ορισμένες φορές να εξαντλούν τον οργανισμό τους, αφού καλούνται να προπονηθούν ή να αγωνιστούν χωρίς την απαιτούμενη ενέργεια, λόγω έλλειψης τροφής και υγρών.

Στο 60ό λεπτό του αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με την ευκαιρία μιας διακοπής στη ροή του αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού έσπευσαν στον πάγκο για να αναπληρώσουν τα στοιχεία που έλειπαν απ' τον οργανισμό τους.

Παίκτες όπως ο Μαντί Καμαρά και ο Γιαν Εμβιλά βρέθηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχοντας τηρήσει το Ραμαζάνι όλη τη μέρα και κατανάλωσαν κάποια υγρά και ορισμένες ενεργειακές μπάρες, αφού ο ήλιος είχε δύση και μπορούσαν να σταματήσουν τη νηστεία.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Κρίσταλ Πάλας, όταν ο αγώνας διεκόπη έπειτα από περίπου μισή ώρα, ώστε ο Γουέσλεϊ Φοφανά των "αλεπούδων" να αναπληρώσει τα χαμένα υγρά και να φάει κάτι για πρώτη φορά μες στη μέρα.

Photo Credits: Eurokinissi Sports

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ