ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έγινε ο 3ος πρωταθλητής στην Ευρώπη για το 2020-2021

Ο Αχμέντ Χασάν του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" | Κυριακή 11 Απριλίου 2021
Ο Αχμέντ Χασάν του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" | Κυριακή 11 Απριλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μαθηματικά, ωστόσο υπάρχουν δύο ομάδες στην Ευρώπη που τον πρόλαβαν για τη σεζόν 2020-2021. Η μία για ένα μήνα, η άλλη για δύο... ώρες!

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 46η φορά στην ιστορία του ύστερα απ' τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Ταυτόχρονα, έγινε μόλις η 3η ομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της σεζόν 2020-2021 που κατακτά μαθηματικά τον τίτλο.

Η Ρέιντζερς ήταν η ομάδα που έκανε την αρχή στο χορό των στέψεων, επιστρέφοντας στην κορυφή της Σκωτίας έπειτα από μία δεκαετία. Το 55ο πρωτάθλημα της ιστορίας των "Διαμαρτυρομένων" ήρθε στις 7 Μαρτίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα πριν από τον Ολυμπιακό.

Διαφορετική είναι η κατάσταση στο Μαυροβούνιο. Η Μπουντούτσνοστ κυριάρχησε όλη τη σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά εξασφάλισε διαφορά που της δίνει τον τίτλο λίγες ώρες πριν από τον Ολυμπιακό! Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ολοκληρώθηκε η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σουτιέσκα, την ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση, με συνέπεια το τελικό 1-0 να αυξάνει την απόστασή τους στους 26 βαθμούς, με 7 αγωνιστικές να απομένουν.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και τα πρωταθλήματα τα οποία ακολουθούν διαφορετικό καλεντάρι και για τη σεζόν 2020 έχουν στέψει ήδη τους πρωταθλητές τους από πέρυσι. Αυτά τα πρωταθλήματα είναι 12 και αφορούν κυρίως σκανδιναβικές χώρες, χώρες της Βαλτικής ή χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Γεωργία: Ντινάμο Τιφλίδας

Ελλάδα: Ολυμπιακός*

Εσθονία: Φλόρα

Ιρλανδία: Σάμροκ

Ισλανδία: Βάλουρ

Καζακστάν: Καϊράτ

Λετονία: Ρίγκα

Λευκορωσία: Σαχτιόρ

Λιθουανία: Ζάλγκιρις

Μαυροβούνιο: Μπούντουτσνοστ*

Νησιά Φερόε: Χάβναρ

Νορβηγία: Μπόντο Γκλιμτ

Σουηδία: Μάλμε

Σκωτία: Ρέιντζερς*

Φινλανδία: Ελσίνκι

* Μαθηματικά πρωταθλητές, η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη

Photo Credits: Eurokinissi Sports

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ