ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πρώτη φορά στην ιστορία του πέντε σερί ήττες σε όμιλο του Champions League

Ο απογοητευμένος Ραντζέλοβιτς μετά το Ολυμπιακός - Πόρτο
Ο απογοητευμένος Ραντζέλοβιτς μετά το Ολυμπιακός - Πόρτο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το μίνιμουμ στόχο της πρόκρισης στους "32" του Europa League, αλλά συνοδεύτηκε με ένα αρνητικό ρεκόρ που είναι οι πέντε σερί ήττες σε όμιλο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στους "32" του Europa League, έστω κι αν ηττήθηκε 2-0 από την Πόρτο στο Καραϊσκάκη, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στον όμιλό του. Η νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στη Μαρσέιγ έφτανε και περίσσευε για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, ελπίζοντας σε μια καλή πορεία και σίγουρα σε καλύτερες εμφανίσεις.

Πάντως, η πρόκριση συνοδεύτηκε από ένα αρνητικό ρεκόρ που δεν είναι άλλο από τις πέντε συνεχόμενες ήττες, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά για τον Ολυμπιακό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από τη σεζόν 1997-98 για πρώτη φορά οι Πειραιώτες έχασαν πέντε σερί παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.

Την σεζόν 2002-03, ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με νίκη απέναντι στη Λεβερκούζεν με 6-2, ακολούθησαν τέσσερις σερί ήττες, αλλά την τελευταία αγωνιστική έφεραν 3-3 με τη Μακάμπι Χάιφα στη Ριζούπολη. Το 2005-06, ξεκίνησε με τέσσερις ήττες, αλλά ακολούθησε Χ στο Τροντχάιμ με τη Ρόζενμποργκ (1-1) και νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης (2-1).

Το 2006-07 δεν έκανε καμία νίκη, αλλά πήρε τρεις ισοπαλίες (βγήκε τελευταίος βέβαια), ενώ τη σεζόν 2017-18, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με τρεις ήττες, προτού πάρουν ισοπαλία από τη Μπαρτσελόνα στο Φάληρο (0-0) και χάσουν στη συνέχεια στη Λισσαβώνα από τη Σπόρτινγκ (3-1) και στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από τη Γιουβέντους (0-2).

Η φετινή τους συγκομιδή δεν ήταν η χειρότερη, όμως ουδέποτε είχαν τόσα ματς στη σειρά που έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο. Έστω και έτσι όμως, ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην Ευρώπη και έχει την ευκαιρία στο Europa να ανασυνταχθεί και να φανεί ανταγωνιστικός, κάνοντας μια καλή πορεία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ