ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αγαπημένε μου Ζεράλδες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γιατί Ζεράλδες όταν στους ίδιους χώρους κινούνται οι Μάνταλος, Λιβάγια και Μπακασέτας; Ο Καρντόσο τον θέλει και το Sport24.gr εξηγεί το γιατί.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι ένα αίνιγμα για όλους εμάς. Ενας προπονητής με σημαντική απόσταση από το μέσο όρο τακτικής προσέγγισης και αγωνιστικού πλάνου των προκατόχων του στην ΑΕΚ, ο οποίος έχει σχεδόν εξαγγείλει ότι σκοπεύει να κάνει "ψαλίδι" στο ρόστερ γιατί το απαιτεί μικρό και ο οποίος περνά από κόσκινο όλους τους παίκτες της ομάδας, μέχρι να αποφασίσει για το ποιοι του κάνουν και ποιοι όχι.

Για το ποδόσφαιρο κατοχής, επιβολής και κυριαρχίας που θέλει να επιβάλει ο Μιγκέλ Καρντόσο, ο Τσίκο Ζεράλδες είναι ποδοσφαιριστής που (σύμφωνα με εκείνον) λείπει από την ΑΕΚ. Αν και κάπως οξύμωρο ως γεγονός, δεδομένου του ότι η ομάδα από παίκτες οι οποίοι παίζουν πίσω από τον φορ περιοχής, βρίθει λύσεων (Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια), ο προπονητής θεωρεί ότι για να βελτιωθεί το passing game συνολικά, θα πρέπει να προστεθεί σε αυτό ένας ποδοσφαιριστής με δεδομένες ικανότητες στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Ζεράλδες είναι εξαιρετικός σε αυτόν τον τομέα, εξ ου και η προσπάθεια της Ένωσης να ικανοποιήσει το μεγάλο θέλω του προπονητή για την απόκτησή του. Ηδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021. Η ΑΕΚ επιθυμεί να τον αποκτήσει με δανεισμό και οψιόν αγοράς, η πρώτη πρόθεση της Σπόρτιγκ είναι να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή, ή να τον χρησιμοποιήσει ως αντάλλαγμα σε αγορά, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να βρεθεί πεδίο συνεννόησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο 24χρονος μέσος έχει "ψηθεί" με την προοπτική της Ένωσης έχοντας διαρκή επικοινωνία με τον Καρντόσο, τον άνθρωπο που τη σεζόν 2017-18, εκτόξευσε την καριέρα του, ασχέτως αν η συνέχεια για τον Ζεράλδες δεν ήταν ανάλογη.

Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ

Με συμπαίκτη σε αυτή την προσπάθεια τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και σύμμαχο το γεγονός ότι προέρχεται από μια ιδιαίτερα κακή σεζόν, με μόλις τρία επίσημα ματς συνολικά, αυτή η προσθήκη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη εφικτή.

Έχει ενδιαφέρον ωστόσο, εφόσον η ΑΕΚ προχωρήσει εν τέλει σε αυτή, να φανεί αν ο συγκεκριμένος παίκτης θα φέρει και αλλαγές στο ρόστερ όσον αφορά τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός παικτών με πανομοιότυπο προφίλ και ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά.

Ενδεχομένως λοιπόν να υπάρξουν και εκπλήξεις με κάποια ονόματα που δεν περιμένει κανείς. Ισως και όχι... Είναι όμως λογικό να προκαλούνται συνειρμοί και σκέψεις, όταν ο πρώτος μεταγραφικός στόχος της ομάδας, αγωνίζεται σε θέση που (θεωρητικά πάντα) η ΑΕΚ έχει σημαντική πληρότητα σε σχέση με άλλες.

Ο Τσίκο Ζεράλδες είναι ένας κλασικός επιτελικός χαφ, το στιλ παιχνιδιού του παραπέμπει σε "10αρι" αν και θα μπορούσε να παίξει και ως "8". Στους χώρους του μεσοεπιθετικού άξονα, η Ενωση έχει τους Λιβάγια, Μπακασέτα και Μάνταλο, ενώ και ο Κλωναρίδης, ως δεύτερος επιθετικός προτιμά να αγωνίζεται. Κάθε ένας από αυτούς έχει ασφαλώς και διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Πορτογάλο, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο πιο κοντινός στον Ζεράλδες είναι ο Μάνταλος.

Από τη στιγμή όμως που ο Καρντόσο θεωρεί ότι αυτός είναι ο παίκτης γύρω από τον οποίο θα βασίσει της ποδοσφαιρικές αρχές της νέας ΑΕΚ, τότε η διοίκηση οφείλει να ακολουθήσει τα θέλω του και να φέρει τον παίχτη που θέλει περισσότερο από κάθε άλλον, πάντα στο μέτρο του δυνατού και δίχως να καταστρατηγήσει τη σφιχτή οικονομική πολιτική της. Τα υπόλοιπα θα απαντηθούν στο γήπεδο όπου θα διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει κατά νου ο Καρντόσο και ποιους από το υπάρχον ρόστερ, οι επιλογές του ενδέχεται να επηρεάσουν.

Διαβάστε ακόμα:
Πρωτοσέλιδοι Ζεράλδες, Ντάλα για ΑΕΚ
ΑΕΚ: Στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του ο Παουλίνιο
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ