ΑΕΚ

AEK: Έχει το μυαλό για δεύτερη θέση και Κύπελλο

AEK: Έχει το μυαλό για δεύτερη θέση και Κύπελλο
TAKIS SAGIAS - [email protected] 6978074300

Η ΑΕΚ ξεκινά με αυτοπεποίθηση τα playoffs κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Μάσιμο Καρέρα επαναλαμβάνει συνεχώς στους κιτρινόμαυρους το διπλό στόχο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Champions League και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επιστροφή δράσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επιστροφή και στην ΑΕΚ η οποία κάνει ντεμπούτο στα playoffs της Super League υποδεχόμενη στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Παναθηναϊκό (7/6, 21:30).

Πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που οι ομάδες κινήθηκαν σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς, καθώς η εμφάνιση του κορονοϊού προκάλεσε αλλαγές στη ζωή, αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Αν κάτι δεν άλλαξε αυτούς του μήνες μέχρι και σήμερα είναι η πίστη του Μάσιμο Καρέρα για το διπλό κιτρινόμαυρο στόχο στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Ο Ιταλός προπονητής θεωρεί εφικτό να κατακτήσει η Ένωση τόσο τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, όσο και το Κύπελλο Ελλάδας.

Το έχει επαναλάβει πολλές φορές στους παίκτες του, θεωρεί ότι έχουν τα αγωνιστικά και πνευματικά αποθέματα να καταφέρουν. Το έχει πει και σε όλη την ομάδα και σε ατομικές συζητήσεις ότι ο στόχος είναι στο χέρι τους.

Το διατύπωσε και στην καθιερωμένη συνέντευξη προς το συνδρομητικό κανάλι, στην οποία τόνισε χαρακτηριστικά: "Όπως για όλους τους προπονητές μετά από ένα τέτοιο διάστημα χωρίς προπονήσεις και παιχνίδια υπάρχει φόβος για τραυματισμούς γιατί είναι άλλη η ένταση στα παιχνίδια. Έχουμε δουλέψει καλά συγκεντρωθήκαμε στα λάθη που κάναμε στην τελευταία αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό είμαστε έτοιμοι θα δούμε πως θα πάει".

Άλλωστε η διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ είναι μόλις ένας βαθμός μετά από την τιμωρία. Ο Καρέρα είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει τον Νέλσον Ολιβέιρα να βγάζει τις προπονήσεις, αλλά και τον Σέρχιο Αραούχο να ξεπερνά γρήγορα το πρόβλημα που κληρονόμησε με τη θλάση από μια προπόνηση.

Άλλωστε και οι δυο βρίσκονται στην αποστολή για το ντέρμπι, αν και ο Καρέρα ξεκαθάρισε ότι είναι δύσκολο ακόμη ο Αργεντινός να βγάλει όλο το 90λεπτο. Αγώνα με τον αγώνα θα τους έχει και τους δυο, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να τους δούμε και τους δυο μαζί για να μην έχουν επιβάρυνση.

Σε κάθε περίπτωση από εκεί που νόμιζε ότι θα είχε μόνο τον Μάρκο Λιβάγια, υπολογίζει και στους άλλους δυο κι αυτό αναμφίβολα είναι κέρδος. Η πορεία των playoffs θα παίξει μεγάλο ρόλο και στα μεταγραφικά της ΑΕΚ.

Ανάλογα, δηλαδή, με το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι εύλογο ότι η Ένωση θα κινηθεί για πιο δυνατές μεταγραφές εάν παίξει στο Champions League, από το εάν παίξει στο Europa League.

Το κλίμα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι εξαιρετικό, δεν έχει σχέση με την προ Καρέρα εποχή. Οι παίκτες διακατέχονται από αυτοπεποίθηση, την οποία έχει εμφυσήσει ο ίδιος ο Ιταλός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Με Αραούχο κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο δεκάλογος που αλλάζει το ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: "Δεν έχει το Οk από Άντερλεχτ για επέκταση δανεισμού του Βράνιες"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ