ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: "Φωτογράφισε" Τσόσιτς για χαφ ο Ουζουνίδης

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΛΙΣΑΒΟΝΑ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΛΙΣΑΒΟΝΑ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε να εννοηθεί ότι ο Ούρος Τσόσιτς θα είναι αυτός που θα πάρει την θέση του Αλέφ στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ για το ματς με την Μπενφίκα (12/12, 22:00).

Όσο και αν προσπαθούσαν οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι να βάλουν ως πρώτο κίνητρο για τη νίκη στο ματς με την Μπενφίκα τα τρία εκατομμύρια ευρώ που δίνει η UEFA, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέμενε να επαναφέρει την κουβέντα στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε αντίθεση με τον συνάδελφό του της Μπενφίκα, ο τεχνικός της ΑΕΚ έβαλε ως πρώτο στόχο των παικτών του, να απολαύσουν το παιχνίδι, να παίξουν καλύτερα, να κάνουν λιγότερα λάθη και να πάρουν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, έστω και στο φινάλε. Ο Ουζουνίδης "φωτογράφισε" τον Τσόσιτς ως αντικαταστάτη του Άλεφ στη μεσαία γραμμή.

"Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε καλύτερα από τα προηγούμενα ματς. Και κυρίως να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Κάναμε λάθη που μας τιμώρησαν οι αντίπαλοι. Και όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, επηρεάζει την ψυχολογία για τη συνέχεια, όταν κάνεις το λάθος. Επομένως το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε, είναι να αποφύγουμε τα λάθη".

- Ποιο άλλο κίνητρο υπάρχει για το αυριανό ματς, εκτός από το οικονομικό;
"Όταν μπαίνεις σ’ ένα ματς ομίλου, δε σκέφτεσαι τα λεφτά. Σκέφτεσαι πως πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό, σκέφτεσαι πως σε βλέπει όλος ο κόσμος. Θεωρώ πως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα αποτελέσματα. Και πρέπει να μείνουμε στα αγωνιστικά αποτελέσματα και όχι στα χρήματα. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι παραπάνω μέχρι τώρα στον όμιλο. Στο πρώτο ματς με την Μπενφίκα είχαμε ένα πολύ άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Και μας στοίχισε σε πολλά επίπεδα. Τόσο για τη συνέχεια του ομίλου, όσο και για ψυχολογία που είχαμε στο πρωτάθλημα".

- Πόσο εύκολο είναι να αντιμετωπιστεί και να διαχειριστεί η ΑΕΚ κάτι στραβό που θα συμβεί μέσα στο ματς; "Όταν παίζεις με καλύτερους αντιπάλους, μπορεί να συμβεί αυτό. Είχε και σημασία πως δεχθήκαμε τα πρώτα γκολ στα προηγούμενα ματς. Ήταν σε στιγμές ή συνθήκες του ματς, που μας επηρεάζουν. Αυτό που έχει γίνει, πρέπει να είναι ένα μάθημα για εμάς. Πρέπει να το αλλάξουμε.

Είναι εύκολο να το λες στα λόγια, αλλά πρέπει να το κάνουμε και πράξη. Τα παιδιά πρέπει να αντιδρούν πιο εγωιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα. Διότι αν χαλαρώσεις, ο αντίπαλος σε τιμωρεί. Αυτά τα ματς στους ομίλους τουChampionsLeague, για εμάς είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που μαθαίνουμε όλοι μας και προσπαθούμε συνέχεια να βελτιωνόμαστε. Και ένα σημείο του παιχνιδιού που πρέπει να αποφύγουμε, είναι να επηρεαστούμε ψυχολογικά, αν κάτι πάει στραβά".

- Το πρόβλημα με τις απουσίες στα χαφ πως θα αντιμετωπιστεί;
"Πρέπει να βρω άλλους. Είναι ένα πρόβλημα για εμάς. Σ’ αυτά τα ματς είναι σημαντικό να έχεις όλους τους παίκτες στην διάθεση σου. Από το πρώτο παιχνίδι, πάντα έχουμε απουσίες. Και φτάσαμε στο τελευταίο και έχουμε ακόμα μεγαλύτερες απουσίες. Το αυριανό ματς είναι αδιάφορο και για εμάς και για την Μπενφίκα. Και θα πρέπει να το ευχαριστηθούμε περισσότερο από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα η μεσαία γραμμή και ίσως θα βάλουμε και κάποιους παίκτες, που δεν είναι από την θέση τους κεντρικοί, για να καλύψουμε κάποια κενά που υπάρχουν αυτή την στιγμή".

- Θα πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποιοι άλλοι παίκτες που μέχρι τώρα δεν έχουν παίξει πολύ στην Ευρώπη;
"Θα παίξουν από την αρχή και κάποιοι, που δεν έχουν παίξει στα προηγούμενα παιχνίδια. Και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να γίνει αυτό"

- Ένα σχόλιο για τον Σιμόες;
"Είναι ένας παίκτης που δεν είναι στην ομάδα και είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να πάει σ’ άλλο σύλλογο. Όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός ήταν. Τις επόμενες μέρες όμως, πιθανότατα θα είναι σ’ άλλη ομάδα".

ΜΠΟΓΕ: «Να τελειώσουμε όσο καλύτερα γίνεται»

Για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είναι ένα βάρος το γεγονός πως έφτασαν μέχρι και το φινάλε των ομίλων τουChampionsLeague. Και δεν θέλουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, μ΄ αυτό το βάρος. Εξ ου και το καλό αποτέλεσμα, μπαίνει πάνω απ’ όλα για το αυριανό (12/12) με την Μπενφίκα, όπως τόνισε ο Λούκας Μπογέ.

«Για μας το αυριανό ματς δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, ώστε να τελειώσουμε την συμμετοχή μας στον όμιλο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ