ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αλήθεια του Μπακάκη

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μιχάλης Μπακάκης, ένα από τα καλύτερα "πνευμόνια" του ελληνικού πρωταθλήματος, μίλησε ανοιχτά στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ανατροπή και Πέναλτι" για τη θέση που προτιμάει να παίζει στο χορτάρι (AUDIO).

Δεν είναι κάτι κρυφό, ούτε ο Μπακάκης έκανε κάποια μεγάλη αποκάλυψη για τη θέση που προτιμάει να παίζει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μιχάλης Μπακάκης είναι δεξί μπακ και εκεί θεωρεί ότι αποδίδει καλύτερα εκεί. Ο 28χρονος διεθνής μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή " Ανατροπή και Πέναλτι" (από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00-14:00) και είπε ανοιχτά όσα πιστεύει για τη θέση που θέλει ν' αγωνίζεται και νιώθει πιο άνετα.

Στην τελευταία ερώτηση, λοιπόν, που του τέθηκε από τους δημοσιογράφους Βαγγέλη Αρναούτογλου, Τάσο Νικολογιάννη και Σταύρο Γεωργακόπουλο, το θέμα της συζήτησης μεταφέρθηκε από την Εθνική ομάδα στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο πού αρέσκεται ο ίδιος να παίζει. Ο "τούρμπο" ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: " Δεν τίθεται θέμα, η θέση μου είναι δεξί μπακ. Στην ΑΕΚ παίζω αριστερό στόπερ είναι επιλογή προπονητή. Μπορεί ο προπονητής να βλέπει κάποια πράγματα και να με βάζει εκεί. Το ξέρουν όλοι ότι θέλω να παίζω δεξί μπακ. Καλύτερα να παίζεις σε μια θέση και να είσαι top, παρά σε τρεις - τέσσερις και να είσαι μέτριος. Όλοι ξέρουν πού θέλω να παίζω. Αυτή είναι η άποψή μου. Όσο παίζω, βελτιώνομαι και περισσότερο".

ΗΤΑΝ Ο "ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ" ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο ακούραστος Μιχάλης Μπακάκης, ειδικότερα υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποιήθηκε σε τρεις θέσεις. Έπαιξε στη φυσική του, τον είδαμε ως αριστερό μπακ και ως αριστερό στόπερ. Στην πορεία πρωταθλητισμού της ΑΕΚ, αλλά και στην Ευρώπη, ο 28χρονος υπηρέτησε το πλάνο του Ισπανού και έβγαλε όλα τα ματς και με μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών. Επί Ουζουνίδη δεν τον είδαμε και τόσο ν' αλλάζει χώρο στο χορτάρι, παίζοντας περισσότερο εκεί που του αρέσει.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ

Με το τέλος του Μιγκέλ Καρντόσο και τον Νίκο Κωστένογλου να αναλαμβάνει ο Μιχάλης Μπακάκης επέστρεψε στην "εποχή Χιμένεθ". Ο "Κωστέ" γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 και για να πετύχει την αμυντική συνοχή, έβαλε τον "τούρμπο" στην τριάδα ως αριστερό στόπερ. Γιατί; Η ΑΕΚ δεν διαθέτει αυτή την περίοδο στις τάξεις της έναν κεντρικό αμυντικό αριστεροπόδαρο. Ο Τσιγκρίνσκι είναι στάνταρ στο δεξί μέρος, ο Βράνιες αναγκαστικά στο αριστερό.

Αυτά, βέβαια, όταν η ΑΕΚ παίζει με τέσσερις πίσω. Όταν το σύστημα είναι με τρεις, οι υπόλοιποι της παρέας των σέντερ μπακ, δηλαδή οι Οικονόμου και Σβάρνας δυσκολεύονται να υπηρετήσουν τη θέση του αριστερού στόπερ. Ο "Ιταλός", μάλιστα, το έχει εκφράσει ότι δεν προτιμάει αυτό το ρόλο στο γήπεδο. Οπότε, ο Μπακάκης είναι η αμέσως επόμενη λύση, η λύση ανάγκης που όπως ο Χιμένεθ, έτσι και ο Κωστένογλου γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής επί 90 λεπτά θα παλέψει για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος στα καθήκοντά που του έχουν ανατεθεί.

ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Πέραν όμως των όσων είπε ο Μπακάκης στον Sport24 Radio 103,3, για όσους παρακολουθούν την ΑΕΚ, το ν' αλλάζουν ποδοσφαιριστές θέσεις για να βγει η τακτική σκέψη του εκάστοτε προπονητή, δεν είναι κάτι που αφορά τον 28χρονο αποκλειστικά.

Στην ίδια διαδικασία έχει μπει αρκετά χρόνια τώρα ο Πέτρος Μάνταλος που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ παλιότερα με τον Χιμένεθ προπονητή, ο Ροντρίγκο Γκάλο είχε μεταφερθεί από την άμυνα στη μεσαία γραμμή και κάποια στιγμή αγωνίστηκε ως εξτρέμ. Τα ίδια και με τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ για τους παλιότερους και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ένα φεγγάρι από σέντερ μπακ είχε παίξει αμυντικό χαφ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ 8:35

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ