ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αντιπρόταση της Γκόρνικ για Γιακουμάκη - Βασιλαντωνόπουλο

ΑΕΚ: Η αντιπρόταση της Γκόρνικ για Γιακουμάκη - Βασιλαντωνόπουλο

Η Γκόρνικ δεν έχει διαθέσιμες τις περίπου 500.000 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά των Γιακουμάκη - Βασιλαντωνόπουλου και προτείνει στην ΑΕΚ να τους κρατήσει με αντάλλαγμα ποσοστά μεταπώλησης. Τι ισχύει με Σιμάο και Ντέλετιτς.

Οι Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος και Γιώργος Γιακουμάκης, βρέθηκαν στην Πολωνία για λογαριασμό της Γκόρνικ και δεσμεύονται με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2021. Οι δυο τους τα πήγαν αρκετά καλύτερα από ότι στην Ελλάδα (11 ματς και 2 γκολ ο πρώτος, 13 παιχνίδια, 3 τέρματα και 1 ασίστ ο δεύτερος), πραγματοποίησαν κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις και αμφότεροι σκόραραν σε νίκες της ομάδας, δημιουργώντας στους Πολωνούς την επιθυμία να τους κρατήσουν στο δυναμικό τους.

Ωστόσο ο σύλλογος στον οποίο αγωνίστηκαν ως δανεικοί, δεν προτίθεται να δαπανήσουν τις περίπου 500.000 ευρώ που είχαν συμφωνηθεί με την Ένωση για την ταυτόχρονη αγορά τους, αντιπροτείνοντας σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr την απόκτηση των δικαιωμάτων τους με αντάλλαγμα μόνο ποσοστά μεταπώλησης.

Μια πρόταση που ωστόσο δεν ακούστηκε άσχημα στους ανθρώπους της ομάδας και είναι υπό εξέταση, καθώς αφενός έτσι η ΑΕΚ βγάζει από πάνω της τα συμβόλαια των δύο παικτών, αφετέρου μέσω της συνέχισης της καριέρας τους στη Γκόρνικ, υπάρχει σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα μελλοντικού κέρδους μέσω μεταπώλησης, καθώς εκεί είναι βέβαιο ότι θα παίζουν. Αντιθέτως στην Ένωση, είναι δεδομένο ότι αυτό θα συμβαίνει από σπάνια έως ποτέ...

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΣΙΜΑΟ ΚΑΙ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Από εκεί και πέρα, την ΑΕΚ απασχολεί πολύ η υπόθεση του Πορτογάλου μέσου, Νταβίντ Σιμάο, ενός ποδοσφαιριστή που ξεκάθαρα δεν υπολογίζεται (και δεν προβλέπεται να αλλάξει αυτό) και ο οποίος έχει λαμβάνειν από την ομάδα το ποσό των 800.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως προβλέπεται από το συμβόλαιο που έχει συνάψει με την ΑΕΚ.

Ο Σιμάο έπαιξε 13 ματς στο Ισραήλ με τη φανέλα της Χαποέλ Μπερ Σεβά, ωστόσο δεν κατάφερε μέσα από το συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, να πείσει το σύλλογο ότι αξίζει τη δαπάνη των 500.000 ευρώ για την αγορά του ή έστω να συζητηθεί ο εκ νέου δανεισμός του, οπότε επιστρέφει στην Ελλάδα με τον Ίλια Ίβιτς να αναζητά τον επόμενο προορισμό του, είτε με αγορά, είτε μέσω πώλησης.

Ασφαλώς υπάρχει και ο Μίλος Ντέλετιτς, ο Σέρβος εξτρέμ που πρόλαβε να δείξει καλά πράγματα κατά τη διάρκεια του δανεισμού του στον Αστέρα Τρίπολης και ο οποίος έχει βιογραφικό που πείθει τις μικρότερες και μεσαίου βεληνεκούς ελληνικές ομάδες, καθώς είναι περίπτωση δοκιμασμένη.

Ωστόσο δεν παύει να είναι ένα συμβόλαιο το οποίο η ΑΕΚ θέλει να βγάλει από πάνω της και για το οποίο φαίνεται ότι έχει καλές πιθανότητες να το «μεταφέρει» σε άλλο σύλλογο που θα θελήσει να τον πάρει ως δανεικό. Με πώληση ασφαλώς, θα είναι πολύ πιο δύσκολο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ