ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ελκυστική περίπτωση Τόμοβιτς

Carpi's Ryder Matos, right, vies for the ball with Fiorentina's Nenad Tomovic, during their Serie A soccer match at Modena's Braglia stadium, Italy, Sunday, Sept. 20, 2015. (AP Photo/Marco Vasini)
Carpi's Ryder Matos, right, vies for the ball with Fiorentina's Nenad Tomovic, during their Serie A soccer match at Modena's Braglia stadium, Italy, Sunday, Sept. 20, 2015. (AP Photo/Marco Vasini) AP PHOTO/MARCO VASINI

Θα έπρεπε η ΑΕΚ να προχωρήσει στην απόκτηση επιπλέον ενός στόπερ; Είναι μια εντός των τειχών συζήτηση που ακόμα δεν έχει οδηγήσει σε οριστική απόφαση. Ωστόσο ο Νέναντ Τόμοβιτς αρέσει στους Ίβιτς - Καρέρα και είναι υποψήφιος.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Ίλια Ίβιτς, χτενίζει την αγορά και για στόπερ, εφόσον αποφασιστεί τελικά να προχωρήσει η ΑΕΚ σε επιπλέον μία προσθήκη στο κέντρο της άμυνάς της. Κοιτάζει για το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση της ομάδας και "σκαλίζει", πάντα σε συνεργασία με τον προπονητή Μάσιμο Καρέρα, περιπτώσεις που θα μπορούσαν να επιτευχθούν.

Ένας τέτοιος είναι και ο 33χρονος στόπερ Νέναντ Τόμοβιτς, ο οποίος αγωνιζόταν πέρυσι ως δανεικός από την Κιέβο Βερόνα, στην ιταλική ΣΠΑΛ. Την ομάδα που τον περασμένο Ιανουάριο είχε καταθέσει πρόταση αγοράς του Μάρκο Λιβάγια από την Ένωση και πλέον έχει υποβιβασθεί στη Serie B, λίγο πριν το φινάλε του ιταλικού πρωταθλήματος.

Αυτό ασφαλώς είναι ένα πολύ καλό νέο για την ΑΕΚ, καθώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την απόκτηση του 33χρονου στόπερ, από τη στιγμή που η ΣΠΑΛ αποχαιρέτισε τη μεγάλη κατηγορία, αλλά κράτησε τον Τόμοβιτς λόγω υποχρεωτικής ρήτρας αγοράς που είχε συμφωνηθεί με την Κιέβο Βερόνα, το περασμένο καλοκαίρι και τώρα ψάχνει να τον δώσει. Λέγεται μάλιστα ότι ενδιαφέρει τη Σπέτσια, η οποία θέλει τον Βέρντε της ΑΕΚ.

Ο πολύπειρος, πολυθεσίτης (καθώς παίζει παντού στην άμυνα) και ιδιαίτερα ικανός Τόμοβιτς είναι 22 φορές διεθνής με την Εθνική Σερβίας και αγωνίζεται στο Καμπιονάτο ανελλιπώς από τη σεζόν 2009-10, έχοντας φορέσει κατά σειρά τις φανέλες των Τζένοα, Λέτσε, Φιορεντίνα, Κιέβο Βερόνα και ΣΠΑΛ.

Έως σήμερα, μετράει στη Serie A 250 εμφανίσεις, με 3 γκολ και 7 ασίστ, έχοντας περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στη Φλωρεντία, παίζοντας σε 171 αγώνες με τη φανέλα των Βιόλα. Μια εξαιρετική περίπτωση για την ΑΕΚ, η οποία εξετάζεται πολύ σοβαρά από τους ανθρώπους της ομάδας ως εναλλακτική λύση αν κάτι στραβώσει με τον Βράνιες.

Δείτε τον Νέναντ Τόμοβιτς εν δράσει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίσημο: Παίκτης της ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία
ΑΕΚ: Έκλεισε ο Σάκχοφ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ