ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η κριτική των "κιτρινόμαυρων" κόντρα στον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ, ομαδική, πανηγυρική, (eurokinissi) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ παρά το καλό πρώτο ημίχρονο που έκανε στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό γνώρισε την ήττα με 4-1 και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρρευσε και γνώρισε βαριά ήττα με 4-1.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 14 ποδοσφαιριστών της Ένωσης που έπαιξαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Βασίλης Μπάρκας: Θα μπορούσε να είχε καλύτερες αντιδράσεις στο πρώτο και στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Αλλά και πάλι είναι δυο φάσεις, στις οποίες δεν έχει καθόλου καθαρό οπτικό πεδίο. Στα υπόλοιπα δυο γκολ δεν φέρει ευθύνη, καθώς δεν είχε περιθώρια αντίδραση

Ροντρίγκο Γκάλο: Ήταν από τους παίκτες της ΑΕΚ που διασώθηκαν. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν απολύτως προσηλωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ όσες φορές δοκίμαζε να ανέβει από την πλευρά του, δημιουργούσε ζητήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο τραγικό ημίχρονο της ΑΕΚ, ο Βραζιλιάνος ήταν ο μοναδικός που ανασταλτικά ήταν και πάλι σταθερός και χωρίς λάθη.

Μιχάλης Μπακάκης: Από τους παίκτες που επίσης διασώθηκαν από το ναυάγιο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ με εξαιρετική δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι από την πλευρά του, αλλά και με σωστές κινήσεις κάθε φορές που δοκίμασε να ανέβει από την πλευρά του. Στο δεύτερο ημίχρονο, που η ΑΕΚ έδειχνε να καταρρέει αγωνιστικά, ήταν από τους μοναδικούς που έτρεχε να διασώσει, ότι σώζεται.

Ούρος Τσόσιτς: Πολύ κακό παιχνίδι από τον Σέρβο στόπερ. Είχε φανεί πως βρίσκεται σε κακό απόγευμα, από το αβίαστο λάθος που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, επιχειρώντας να γυρίσει την μπάλα στο Μπάρκα. Και στο δεύτερο ημίχρονο, η κακή του εμφάνιση, έπαιξε σημαντικό ρόλο για την κατάρρευση της ανασταλτικής λειτουργίας της ΑΕΚ. Έχασε σχεδόν όλες τις μονομαχίες, ενώ έχασε πολλές φορές και την θέση του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες τρύπες στο κέντρο της άμυνας.

Μάριος Οικονόμου: Σε κακό απόγευμα και ο έτερος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ. Έδειχνε να μην μπορεί να ελέγξει καθόλου τον χώρο ευθύνης του. Έχανε και αυτός πολλές μονομαχίες, έχανε την θέση του και είχε εξαιρετικά αργές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις σε κρίσιμες φάσεις και σχεδόν σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Αντρέ Σιμόες: Όσο είχε δυνάμεις έκανε καλό ματς. Στο πρώτο ημίχρονο έβγαλε πολλή δουλειά στο κέντρο του γηπέδου της ΑΕΚ. Έκοβε, έκλεβε και προσπαθούσε ακόμα και να δημιουργήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο Πορτογάλος έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις και τόσο να ανοίγει «τρύπα» στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

Άλεφ Ντος Σάντος: Ισχύει και για τον Βραζιλιάνο μέσο, περίπου ότι και για τον Σιμόες. Όσο είχε και αυτός δυνάμεις στο πρώτο ημίχρονο, βοηθούσε σημαντικά σ’ όλους τους τομείς του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Σταθερός στο ανασταλτικό κομμάτι και με σωστή διαχείριση, όταν είχε την μπάλα στα πόδια του. Όταν όμως άρχισε να χάνει τις δυνάμεις του στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν εξαφανισμένος. Λάθη με την μπάλα στα πόδια, χωρίς προσφορά στην ανασταλτική λειτουργία.

Μάρκο Λιβάγια: Ήταν και αυτός ένας από τους πολλούς που χάθηκαν από τον χάρτη του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο κράτησε μπάλες, έβγαλε συνεργασίες και ανέβασε πολλές φορές σωστά την ΑΕΚ στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε τίποτα απ’ όλα αυτά. Έβγαλε μόνο νευρικότητα.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Ξεκίνησε το ματς εντυπωσιακά, καθώς από την σέντρα που έβγαλε, ξεκίνησε το γκολ του Πόνσε.Από εκεί και πέρα όμως και όσο περνούσε η ώρα, τόσο βοηθούσε όλο και λιγότερο την ΑΕΚ. Δεν είχε σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια του, ενώ υπήρχαν και φορές που ξεχνιόταν να γυρίσει στην άμυνα από την πλευρά του και να βοηθήσει στην ανασταλτική λειτουργία.

Πέτρος Μάνταλος: Με εξαίρεση ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πήρε πρωτοβουλίες και είχε σωστές επιλογές, σ’ όλο το υπόλοιπο ντέρμπι δεν κατάφερε να βοηθήσει. Έχασε δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρει. Όμως στο δεύτερο, ότι και αν δοκίμασε με την μπάλα στα πόδια, δεν του βγήκε σωστά. Και έκανε κρίσιμα λάθη στη μεσαία γραμμή.

Έκι Πόνσε: Σκόραρε ξανά σε μια φάση στην οποία απέδειξε για μια ακόμα φορά, πως είναι φορ που ξέρει να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Πιο σημαντικό ακόμα όμως και από την φάση του γκολ, είναι ο τρόπος που έπαιζε. Με συνεχές πρέσινγκ, με πολλές βοήθειες στην άμυνα, ακόμα και μέχρι και τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Όταν δηλαδήκαι αυτός κουράστηκε.

Τάσος Μπακασέτας: Ήταν η πρώτη επιλογή του Χιμένεθ από τον πάγκο. Δεν πρόλαβε ουσιαστικά ποτέ να μπει στον ρυθμό του παιχνιδιού. Από την στιγμή που μπήκε στο ματς, η ΑΕΚ άρχισε να καταρρέει και να μην μπορεί να βγει καθόλου στην επίθεση. Και πολλές φορές ακόμα και όταν έπαιρνε την μπάλα ο Μπακασέτας, δεν είχε καθόλου βοήθειες για συνεργασίες.

Κώστας Γαλανόπουλος: Τον προτίμησε ο Χιμένεθ ως δεύτερη αλλαγή από τον Κρίστιτσιτς, κάτι που προκάλεσε ερωτηματικά. Ο νεαρός χαφ είχε να πάρει αγωνιστικά λεπτά από τα μέσα του Δεκέμβρη. Προσπάθησε να βοηθήσει με τα τρεξίματα του, αλλά ήταν εμφανώς χωρίς αγωνιστικό ρυθμό.

Χρήστος Αλμπάνης: Μπήκε στο ματς ως τρίτη αλλαγή, όταν συνολικά το αγωνιστικό οικοδόμημα της ΑΕΚ είχε καταρρεύσει και φυσικά δεν μπόρεσε να δείξει απολύτως τίποτα και να βοηθήσει πουθενά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ