ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η "μάχη" της επίθεσης

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Τάσος Μπακασέτας και Λούκας Μπογέ διεκδικούν μία θέση στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ για το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/2, 19:30) στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστική της Super League.

Γενικώς οι προπονητές σπανίως "κλειδώνουν" τις αποφάσεις τους για το αγωνιστικό πλάνο ενός ντέρμπι, νωρίτερα από την παραμονή του ματς. Και ειδικώς ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, συνηθίζει να περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ακόμα και στο πούλμαν για το γήπεδο, έχει πάρει ο Ισπανός τεχνικός αποφάσεις για πρόσωπα της βασικής ενδεκάδας. Αυτή την φορά, εν όψει του αυριανού (17/2) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τα… κουκιά του αγωνιστικού πλάνου είναι σχεδόν μετρημένα. Κυρίως η απουσία του Χουλτ, αλλά και η αμφιβολία για την ετοιμότητα του Τσιγκρίνσκι, δεν άφησε περιθώριο διλήμματος για το σύστημα.

Ακόμα και στις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας, υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα ήδη εδώ και πολλές μέρες. Με τον Σιμόες και τον Κρίστιτσιτς ετοιμοπόλεμους, το δίδυμο των αμυντικών χαφ, έχει κλείσει. Και στην επίθεση ο Πόνσε, ο Λιβάγια και ο Μάνταλος, έχουν σίγουρη την θέση τους.

Επομένως επί της ουσίας ο Χιμένεθ έχει αφήσει σε εκκρεμότητα μια μόνο επιλογή για την γραμμή κρούσης. Με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Λούκας Μπογέ, να είναι κυρίως αυτοί που δίνουν την μάχη για μια θέση. Με τον πρώτο να έχει "όπλο" την εμπειρία του από τέτοια ντέρμπι αλλά και τη συνέπεια του στις βοήθειες στην αμυντική λειτουργία και τον δεύτερο να έχει το πλεονέκτημα πως είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει το απρόβλεπτο στην επίθεση.

Βεβαίως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας έκπληξης. Άλλωστε ο Χιμένεθ είναι από τους προπονητές που το συνηθίζουν. Επομένως δεν πρέπει να βγει εκτός κάδρου ούτε ο Κλωναρίδης, ούτε και ο Αλμπάνης. Ωστόσο δεδομένα ο Μπακασέτας με τον Μπογέ, έχουν το προβάδισμα στην διεκδίκηση μιας θέσης στην γραμμή κρούσης. Και υπάρχει σήμερα (16/2) το απόγευμα μια τελευταία προπόνηση στα Σπάτα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ