ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η πρώτη βραδιά του Καρέρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Να παρουσιάσει μια ΑΕΚ που θα αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο και να γίνεται πάλι ομάδα, επιχειρεί ο Ιταλός τεχνικός, έχοντας επιπρόσθετη πίεση λόγω της μεγάλης διαφοράς από την κορυφή.

Ο χρόνος πιέζει πολύ τον Μάσιμο Καρέρα, στην προσπάθειά του να γίνει μια καλή αρχή, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ, σήμερα Σάββατο, στην Ξάνθη. Εξ αρχής ξεκαθάρισε ότι δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια και σε πρώτη φάση, απέφυγε να σκοτίσει το μυαλό των παικτών του με βαρύγδουπες και μακροσκελείς ομιλίες, όπως οι προκάτοχοί του.

Διαπίστωσε από την πρώτη κιόλας επαφή με την ομάδα, ότι προέχει η ανάγκη για δουλειά σε τακτικό επίπεδο. Διέκρινε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, παρά το επιβλητικό υπέρ της ΑΕΚ 5-0, πολλές και χτυπητές αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία, στην πίεση των αντιπάλων στα όρια της δικής της άμυνας, στις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, στις επιστροφές από την επίθεση στα μετόπισθεν, όταν η ομάδα έχανε τη μπάλα.

Από αυτά λοιπόν, δηλαδή από τα βασικά κομμάτια ενός αγωνιστικού παζλ, ξεκίνησε τη δουλειά ο Ιταλός τεχνικός, προσπαθώντας να περάσει τις αρχές της φιλοσοφίας του, μέσω εφαρμογής αυτονόητων πραγμάτων, τα οποία ωστόσο στην ΑΕΚ, φαίνεται να έχουν ξεχάσει. Δεν θα μπει σε πολύπλοκες διαδικασίες ακόμα, διότι είναι ξεκάθαρο στο μυαλό του ότι η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο πως θα γεννηθεί ξανά η επιθυμία της συνεργασίας σε όλους.

Ο Καρέρα δούλεψε πολύ χθες στον τομέα της τακτικής, σχεδόν ανοίγοντας τα χαρτιά του, όσον αφορά στις προθέσεις του για τη διάταξη και το βασικό σχήμα απέναντι στην Ξάνθη. Στον Ιταλό αρέσει πολύ το 4-2-3-1, όμως όχι με τον τρόπο που η ΑΕΚ το εφάρμοσε απέναντι στους κυανέρυθρους. Το 3-5-2 είναι επίσης μια διάταξη την οποία εμπιστεύτηκε κατά διαστήματα και στη Σπαρτάκ Μόσχας κι ενδέχεται να επικαλεστεί ξανά. Βέβαια θα ήταν ευκολότερο να το πράξει με τον Βράνιες παρόντα, όμως ο Βόσνιος θα απουσιάσει από τα επόμενα δύο ματς, λόγω τιμωρίας.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ

Με το 4-2-3-1 φαίνεται ότι θα πορευτεί στο ξεκίνημά του στον κιτρινόμαυρο πάγκο ο Μάσιμο Καρέρα. Η διάταξη αυτή άλλωστε είναι και η τρόπον τινά, πιο κοντινή στα προπονητικά πιστεύω του, με αυτή οδήγησε τη Σπαρτάκ Μόσχας στην κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος, ύστερα από 17 χρόνια ανομβρίας και με αυτή θέλει να πορευτεί και στην Ελλάδα.

Ασφαλώς, αν στην πορεία διακρίνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, στο προπονητικό παρελθόν του έχει αποδείξει ότι είναι ένας ευέλικτος κόουτς, ο οποίος γνωρίζει το πως να εναλλάσσεται μεταξύ έσω των διατάξεων, αξιοποιώντας επίσης τις ικανότητες των παικτών του σε συστήματα όπως το 3-5-2 και το 4-3-3.

Όπως φαίνεται δε, ο Ιταλός αναμένεται να μην προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές προσώπων στο παιχνίδι με την Ξάνθη, μετά τα όσα παρακολούθησε ως θεατής της ομάδας σε εκείνο με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, αν και 2-3 διαφορετικές σκέψεις, πάνω στις προπονήσεις, είναι λογικό να δημιουργήθηκαν και να τον απασχολούν.

Άρα, εκτός κάποιου απροόπτου, τερματοφύλακας θα είναι ο Μπάρκας, η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη και Χουλτ , ως κεντρικοί χαφ θα παίξουν οι Γαλανόπουλος - Κρστίτσιτς και την επιθετική τετράδα θα αποτελέσουν οι Μάνταλος, Βέρντε, Λιβάγια και Ολιβέιρα. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν επίσης ο Σιμόες, ο Λόπες και ο Αλμπάνης τους οποίους ο Ιταλός επίσης δοκίμασε.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ