ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η σχέση Ολιβέιρα - Αραούχο

ΑΕΚ: Η σχέση Ολιβέιρα - Αραούχο
EUROKINISSI SPORTS

Ο Νέλσον Ολιβέιρα θα είναι ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά των μεταγραφικών εξελίξεων, αν και αυτές είναι αδύνατον να προβλεφθούν. Είναι πάντως δύσκολο για την ΑΕΚ να έχει και εκείνον και τον Αραούχο.

Η προσπάθεια που ο Νέλσον Ολιβέιρα κατέβαλε (και εξακολουθεί να κάνει) όλες αυτές τις εβδομάδες που μεσολάβησαν της διακοπής, προκειμένου να βρεθεί σε κατάσταση που θα του επέτρεπε να ενισχύσει την ΑΕΚ στην (αναβληθείσα πλέον) πορεία της στα πλέι οφς, ήταν ομολογουμένως άξια θαυμασμού και κόντρα στην επιλογή που του επέτρεπε να απαλλαγεί από το πρόβλημα δίχως θεραπείες που δεν ήταν βέβαιο ότι θα του έδιναν οριστική λύση στο πρόβλημα των κοιλιακών-προσαγωγών.

Μάλιστα, βάσει των άσχημων εξελίξεων λόγω του κορονοϊού, ο δεθνής πορτογάλος φορ επί της ουσίας«ξόδεψε» την ευκαιρία να μπει στο χειρουργείο αναβάλλοντας τον κύκλο των θεραπειών που ακολουθεί στην πατρίδα του, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία του και κερδίζοντας χρόνο μέσα από τη διακοπή που φαίνεται ότι θα είναι μεγάλη. Ωστόσο ουδείς γνώριζε τότε που θα οδηγούσε αυτή η ραγδαία εξάπλωση του τόσο απειλητικού ιού.

Σήμερα ο Ολιβέιρα νιώθει καλά και θα μπορούσε γρήγορα να μπει σε αγώνες, τουλάχιστον έτσι νιώθει ο ίδιος και αυτό μεταφέρει στους ανθρώπους της ομάδας. Ωστόσο πλέον αυτό που καίει περισσότερο την ΑΕΚ, όσο οι ημέρες κυλούν, δεν είναι το αν θα καταφέρει να αγωνιστεί στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ώστε να τελειώσει με το σωστό τρόπο η σεζόν, όσο τι θα γίνει με το συμβόλαιό του και πως αντιμετωπίζει ο ίδιος αυτή την υπόθεση.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΑΟΥΧΟ

Ως γνωστόν, ο Ολιβέιρα εισέρχεται το καλοκαίρι στον τελευταίο χρόνο συνεργασίας του με την Ένωση, άρα τον ερχόμενο Γενάρη θα αποκτήσει το δικαίωμα να υπογράψει σε άλλη ομάδα, δίχως το παραμικρό οικονομικό αντάλλαγμα για την ομάδα στην οποία σήμερα ανήκει. Ισως τελικά να αποδειχθεί και χαμένη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους», η μη παραχώρησή του τον περασμένο Ιανουάριο, όταν κατατέθηκε πρόταση 4 εκατ. ευρώ από τους Γουλβς.

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν την επιθυμία του Πορτογάλου φορ να παίξει ξανά σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (και ειδικότερα στην Πρέμιερ Λιγκ), αλλά ποιος μπορεί να ξέρει αν θα προκύψουν ξανά προτάσεις για εκείνον, ειδικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στον κόσμο αλλά και λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε σε μεγάλο μέρος της τρέχουσας σεζόν, στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Κανείς δεν γνωρίζει επίσης, αν ο Ολιβέιρα θα επιστρέψει στην ενεργό δράση (όταν υπάρξει τέτοια), δίχως να εμφανίσει εκ νέου ενοχλήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Ίλια Ιβιτς, γνωρίζει ότι να κάνει μια συζήτηση με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, είτε για επέκταση, είτε για παραχώρηση σε άλλο σύλλογο, καθώς από την παρουσία του ή όχι την επόμενη σεζόν, θα εξαρτηθούν πολλά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό τοπίο για την ομάδα. Επίσης όλοι αντιλαμβανόμαστε, τη δυσκολία συνύπαρξης στο ρόστερ με ταυτόχρονη αγορά του Σέρχιο Αραούχο, σε ένα ποδοσφαιρικό μέλλον με τοπίο απόλυτα θολό στο κομμάτι των εσόδων και των χορηγιών.

Η ΑΕΚ, όπως και σταδιακά όλες οι ομάδες, θα εισέλθει σε μία οδό που θα την οδηγήσει σε κάποια αδιέξοδα. Εν προκειμένω, να πρέπει να καταβάλει 2,7 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αραούχο, ενώ το θέμα του Ολιβέιρα θα παραμένει ανοιχτό κι ενδεχομένως μάλιστα, εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων, αν υπάρχουν επίσημες υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ