ΑΕΚ

AEK: Κλεισμένος ο Τσάνας, αναλαμβάνει τις Ακαδημίες

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Τσάνας, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από τις μικρές Εθνικές ομάδες και ήταν βοηθός του Μίχαελ Σκίμπε και υπηρεσιακός προπονητής στην Ανδρών, αναλαμβάνει τις Ακαδημίες της ΑΕΚ από τη νέα χρονιά.

Νέος διευθυντής των Ακαδημιών της ΑΕΚ αναλαμβάνει ο Κώστας Τσάνας. Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ένωσης από τον Νίκο Κωστένογλου, το κενό καλύπτεται με έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη εμπειρία στις μικρές ηλικίες.

Ο ίδιος έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με την διοίκηση της Ένωσης για συνεργασία από τη νέα χρονιά και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια περίπτωση προπονητή που έχει το βιογραφικό για να δουλέψει με νεαρά παιδιά και να τα εξελίξει.

Ο Κώστας Τσάνας υπήρξε για πολλά χρόνια προπονητής στις μικρές Εθνικές ομάδες, ήταν βοηθός του Μίχαελ Σκίμπε και υπηρεσιακός προπονητής στην Ανδρών, όμως δεν ανανέωσε με την ΕΠΟ και βγήκε στην αγορά εργασίας για το νέο σταθμό του.

Ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία το 2001 από τις ακαδημίες του Αθηναϊκού και το 2005 ανέλαβε την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Το 2007 εργάστηκε στον Ηλυσιακό, ενώ την περίοδο 2008-09 βρέθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, ως ανιχνευτής ταλέντων.

Από το 2009 άρχισε να συνεργάζεται με την ΕΠΟ, αρχικά στην εθνική Νέων ως βοηθός του Γιώργου Γεωργιάδη, ενώ το 2010 συνέχισε από την ίδια θέση στην Ελπίδων. Τον Οκτώβριο του 2011 ανάλαβε πρώτος προπονητής της εθνικής Νέων, την οποία οδήγησε στη 2η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (Κ-19) το 2012 και σε πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων (Κ-20) το 2013.

Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε την ευθύνη της εθνικής Ελπίδων, ενώ για ένα δίμηνο (τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο) του 2014 βρέθηκε παράλληλα και στην τεχνική ηγεσία της Νέων (για δεύτερη φορά ως πρώτος προπονητής και τρίτη συνολικά).

Στις 15 Νοεμβρίου 2014 ανέλαβε προσωρινά και χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Ανδρών, σε αντικατάσταση του Κλαούντιο Ρανιέρι για έναν αγώνα (τη φιλική αναμέτρηση με τη Σερβία), το οποίο επαναλήφθηκε μερικούς μήνες αργότερα, όταν τον Αύγουστο του 2015 επέστρεψε ως υπηρεσιακός προπονητής στη θέση του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ