ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Κούραση και "χωράφι", οι ανησυχίες του Ουζουνίδη

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε τη νίκη στην Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει δυο μεγάλους προβληματισμούς για την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής.

Με τις δυο συνεχόμενες νίκες επί της Ξάνθης και της Λαμίας, η ΑΕΚ ισορρόπησε και πάλι και απέκτησε ηρεμία. Ωστόσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του, ξέρουν πως αυτή η ηρεμία είναι εξαιρετικά εύθραυστη.

Και ένα στραβό αποτέλεσμα σήμερα (16/12, 17:15, Live από το Sport24.gr) στην Λάρισα, μπορεί να την διαταράξει και να φέρει ξανά κλυδωνισμούς. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους, που η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη απέναντι στην ΑΕΛ.

Από την άλλη μεριά, η περσινή εμπειρία στην AEL FC Arena, ήταν ζόρικη. Στο πρωτάθλημα έμεινε στο μηδέν και κλονίστηκε η πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου. Ενώ στο κύπελλο έχασε με 2-1.

Όλα αυτά τα έχει λάβει υπ’ όψιν ο Ουζουνίδης. Ωστόσο για τον τεχνικό της ΑΕΚ οι βασικοί προβληματισμοί για το σημερινό ματς είναι δυο. Ο πρώτος έχει να κάνει με την κούραση που είναι φορτωμένοι οι παίκτες του.

Η ΑΕΚ έχει δώσει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη σε λιγότερο από 20 μέρες και σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα. Ενώ υπάρχουν και παίκτες που είναι εξαιρετικά φορτωμένοι με αγωνιστικά λεπτά.

Με πρώτο τον Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός από τότε που τραυματίστηκε ο Λόπες στις 29 Σεπτεμβρίου, παίζει ασταμάτητα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Πόνσε, μετά το ματς με τον Ατρόμητο στις 11 Νοέμβρη, παίζει συνεχώς βασικός σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Γαλανόπουλος, ο Τσιγκρίνσκι και ο Οικονόμου από τις 27 Νοεμβρίου και μετά, έχουν παίξει τέσσερα σερί 90άλεπτο σε Ευρώπη και Ελλάδα. Και πάνε σήμερα για το πέμπτο. Επομένως είναι λογικό να ανησυχεί ο Ουζουνίδης για την κούραση στο ματς της Λάρισας, το οποίο θα γίνει μόλις τέσσερις μέρες μετά το απαιτητικό παιχνίδι με την Μπενφίκα και το ταξίδι στην Λισσαβόνα.

Όσο για τον δεύτερο προβληματισμό του Ουζουνίδη, αυτός αφορά τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λάρισας. Άλλωστε το ανέφερε και στις δηλώσεις που έκανε στη Nova, ενώ το έχει επισημάνει και στους ποδοσφαιριστές του.

Βεβαίως οι περισσότεροι έχουν… εικόνα από τα περυσινά ματς στην Λάρισα. Και εκτός της κούρασης και του γηπέδου, ο Ουζουνίδης ξέρει πως θα πρέπει να διαχειριστεί και την μαζική άμυνα του αντιπάλου και ενδεχομένως το σκληρό παιχνίδι και την εχθρική ατμόσφαιρα.

Επ’ αυτών έχει κάνει ο τεχνικός της ΑΕΚ ειδική ανάλυση στους παίκτες του, όπως άλλωστε και για το κακό τερέν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ