ΑΕΚ

AEK - Κραϊόβα 1-1: Πρόκριση με προβληματισμό στα playoffs του Europa League

EUROPA LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΡΑΙΟΒΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΡΑΙΟΒΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Κραϊόβα στο άδειο ΟΑΚΑ και θα συναντήσει στα playoffs του Europa League την Τράμπζονσπορ. Προβλημάτισε στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση, ο Μάνταλος το γκολ.

Δεν ενθουσίασε. Αντίθετα προβλημάτισε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγο το σκορ του πρώτου ματς - νίκησε με 2-0 στη Ρουμανία - λίγο το κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, πολύ περισσότερο η κακή αμυντική συμπεριφορά οδήγησαν στο 1-1 ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Κραϊόβα.

Ο Πέτρος Μάνταλος άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό με εξαιρετική προσπάθεια, αλλά η εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο ήταν διαφορετική. Οι κιτρινόμαυροι άφησαν πολλά κενά, ένα από αυτά το εκμεταλλεύτηκε η Κραϊόβα.

Ο Δικέφαλος καλείται να παρουσιαστεί πιο σοβαρός για να περάσει το τελευταίο εμπόδιο - είναι η τουρκική Τράμπζονσπορ, η οποία απέκλεισε τη Σπάρτα - στα playoffs και να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

1. Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο καλύτερος παίκτης όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά κι όλου του γηπέδου. Ο αρχηγός της Ένωσης δεν είναι μόνο ότι πέτυχε το γκολ, καθετί καλό που ξεκινούσε για τον Δικέφαλο, περνούσε από τα πόδια του. Αφού κατάφερε κι άντεξε στα σκληρά μαρκαρίσματα του Τσικαλντάου στο πρώτο τέταρτο του ματς, βγήκε αρκετά πίσω για να πάρει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι.

Στο 24ο λεπτό έριξε την πρώτη βολή, η οποία ήταν προειδοποιητική. Πήρε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλό του με προσποίηση, έκανε και το σκαστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Ύστερα από δύο λεπτά (26') άνοιξε το σκορ.

Πήρε την μπάλα, έξω από την περιοχή κι ελαφρώς αριστερά. Προσπέρασε με προσποίηση τον πρώτο αντίπαλο, έφερε την μπάλα στο δεξί, συνέκλινε προς το κέντρο, έκανε και το σουτ με το δεξί εντός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

2. ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ - ΟΛΙΒΕΙΡΑ

Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στην αρχική ενδεκάδα. Πώς λειτούργησε ο Κροάτης με τον Πορτογάλο; Ο πρώτος κινήθηκε εκτός περιοχής, ο δεύτερος. Ο Λιβάγια απείλησε για πρώτη φορά στο 17', όταν βγήκε από δεξιά, έκανε την πρώτη προβολή, κέρδισε την πρώτη κόντρα, έκανε το σουτ, κέρδισε και τη δεύτερη κόντρα, νέο σουτ. Ο Κροάτης προσπάθησε τρεις φορές, και στις τρεις κόπηκε.

Στο 37' οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα. Ο Λιβάγια έσκαψε πολύ ωραία για τον Ολιβέιρα, αλλά ο Πορτογάλος δεν πρόλαβε τον γκολκίπερ της ρουμανικής ομάδας.

3. Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΑΤΗ

Ο Μάρκο Λιβάγια αντικαταστάθηκε από τον Ντανιέλε Βέρντε στο 58ο λεπτό του ματς στο ΟΑΚΑ. Ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον Κροάτη να μουρμουρίζει όταν έγινε αλλαγή από τον Μιγκέλ Καρντόσο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε απευθείας στ' αποδυτήρια, χωρίς να πάει στον πάγκο.

Ο Λιβάγια δεν ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, περισσότερο θετικός, αλλά ο κάθε προπονητής επιλέγει ν' αλλάξει τα πρόσωπα και το σύστημα (εν προκειμένω και τα δύο) κατά το δοκούν.

4. ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό για την Ένωση. Λες και ήταν εντελώς άλλη ομάδα σε σχέση με το πρώτο. Η ρουμανική ομάδα κατάφερε και βρήκε πολλά κενά. Ένα από αυτά το εκμεταλλεύτηκε η Κραϊόβα και ισοφάρισε. Στο 63ο λεπτό ήταν η σέντρα από αριστερά, η κακή αμυντική αντίδραση από την ΑΕΚ, αλλά και τον Μπάρκα. Ο Ιβάνοβ από κοντά με κεφαλιά ισοφάρισε.

Το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν προβάδισμα οφείλεται στην τύχη, αλλά και φυσικά στην ανικανότητά τους. Βγήκαν αρκετές φορές και είτε με τον Μιχάιλα, είτε με τον Άτσκα και τον Φόρτες απείλησαν την εστία του Μπάρκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ήλθε στον επιπρόσθετο χρόνο αυτού. Ακόμη κι εκεί οι κιτρινόμαυροι δεν ήταν συνεπείς με τον Βέρντε να σπαταλά τις ευκαιρίες του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ