ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κυνήγι μέχρι τέλους στον Περέιρα

ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έλαβε την απάντηση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, Μέλο Περέιρα, κρίνοντάς την ανεπαρκέστατη, γι αυτό και ετοιμάζει εναντίον του δράσεις ίσως και μέχρι την επιτροπή δεοντολογίας της ΦΙΦΑ.

Την απάντησή του στην επιστολή της ΑΕΚ, η οποία ζητούσε απαντήσεις για την εν κρυπτώ τριγωνική αλλαγή διαιτητών, πριν από την έναρξη του τελικού με τον ΠΑΟΚ, απέστειλε ο Μέλο Περέιρα. Σύμφωνα με αυτήν:

1) Επιβεβαιώνει όλα όσα γράφτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν εν κρυπτώ στη διαιτητική ομάδα του τελικού λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού.

2) Δεν απαντά γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το απόλυτα νόμιμο -βάσει των κανονισμών και του ΚΑΠ, αλλά και της UEFA- να γίνει η αντικατάσταση του άρρωστου πρώτου βοηθού από τον τέταρτο

3) Αναφέρει απλώς ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR!

4) Δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήραν προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη καραμπόλα στη σύνθεση της διαιτητικής εξάδας, αλλά αόριστα μιλάει για τα… διεθνή στάνταρντ

5) Δεν απαντά γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδες για αυτές τις αλλαγές στη διαιτητική σύνθεση, δεν απαντά ποιον ενημέρωσε, πλην του ότι όλα έγιναν με τη συμφωνία του παρατηρητή διαιτησίας…

Η ΑΕΚ έχει ήδη ενημερώσει την ΕΠΟ για την πλήρη απογοήτευσή της όσον αφορά στην «απάντηση» του Μέλο Περέιρα και για τη γενικότερη στάση του και για το γεγονός ότι περίμενε κάτι πολύ πιο σαφές σε άμεση συσχέτιση με τους διεθνείς κανονισμούς για όλα όσα έγιναν στον τελικό. Ενημέρωσε επίσης ότι η απάντησή του στη χθεσινή της επιστολή δεν της αφήνει καμία άλλη επιλογή πλην του να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία εναντίον του.

Από εδώ και πέρα η ΑΕΚ ετοιμάζει το κείμενο της καταγγελίας, θα αποφασίσει για όλες τις νόμιμες εναντίον του Περέιρα ενέργειες και συνεχίζει μέχρι τέλους. Πιθανότατα η καταγγελία εναντίον του Περέιρα θα κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA αλλά είναι κάτι που το εξετάζει το νομικό της επιτελείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: "Πείτε μας μέσα σε 24 ώρες, τι έγινε στον τελικό"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ