Επεκτάσεις συμβολαίων ή πωλήσεις είναι οι δύο και μοναδικοί δρόμοι της Ένωσης, ώστε να αποφύγει την παγίδα να τους χάσει ως ελεύθερους τον Ιανουάριο του 2021.

Είναι πολλά και διαφορετικής δυσκολίας τα μέτωπα που ο Ίλια Ιβιτς έχει μπροστά του ενόψει του καλοκαιριού και της «δόμησης» ενός ρόστερ που θα εκκινήσει την ερχόμενη σεζόν με στόχους διεκδικητικούς για το ελληνικό πρωτάθλημα.

ADVERTISING

Επί παραδείγματι, πρέπει να ξεδιαλύνει τη δύσκολη υπόθεση του Βράνιες και να αποφασίσει αν θα στο ρόστερ θα διατηρηθεί ή όχι ο Τσιγκρίνσκι, ασχέτως με το αν θα πιάσει φέτος τις 25 συμμετοχές για την αυτόματη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, όπως έχει αποκαλύψει το Sport24.gr.

Έχει κι άλλα πιο δύσκολα θέματα να επεξεργαστεί, όπως αυτό της συζήτησης που πρέπει να γίνει νωρίτερα από το καλοκαίρι με τον Μάσιμο Καρέρα καθώς και τις κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στα θέματα των Σιμάνσκι και Αραούχο, τους οποίους η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει καταβάλλοντας τα χρήματα που προβλέπουν οι σχετικές οψιόν αγοράς.

Σαφώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Χουλτ, Κλωναρίδη και Βασιλαντωνόπουλου που δεν αποτελούν προτεραιότητα αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να συζητηθούν, ενώ ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ προσ(εύχεται) να πάρει μόνιμη μορφή η παρουσία του Σιμάο στη Χάποελ Μπέερ Σεβά, με τον Πορτογάλο να πραγματοποιεί την πρώτη συμμετοχή του με την ομάδα από το Ισραήλ, μόλις πριν από τρεις ημέρες. Και να ήταν μόνο αυτά...

ADVERTISING

ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Για να γνωρίζει τι έχει στα χέρια του και που βαδίζει, ο Ιβιτς πρέπει να φέρεις εις πέρας επιπλέον δύο δύσκολες αποστολές οι οποίες αφορούν στις υπάρχουσες συνεργασίες με τους Νέλσον Ολιβέιρα και Μάρκο Λιβάγια. Τα συμβόλαια αμφοτέρων έχουν ισχύ έως το καλοκαίρι του 2021, άρα μπαίνοντας στη (θεωρητικά) τελευταία σεζόν τους με την ΑΕΚ, θα απομένουν μόλις 6 μήνες για να αποκτήσουν το δικαίωμα υπογραφής με άλλους συλλόγους, δίχως η Ένωση να δικαιούται οικονομικό αντάλλαγμα.

Ασφαλώς ο Ίβιτς δεν θέλει να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο και ο σκοπός του είναι να μπει σε μια διαδικασία συζήτησης και με τους δύο, προκειμένου να διαπιστωθεί και να συν(αποφασιστεί) το πως θα πορευτούν από τούδε και στο εξής.

Πρέπει πρώτα η ίδια η ΑΕΚ να ξέρει τι θέλει από τον κάθε έναν ξεχωριστά, αν σκοπεύει να συνεχίσει με έναν εκ των δύο ή και τους δύο. Ακόμα και το αν θα πρέπει αμφότεροι να δοθούν, να αγοραστεί ο Αραούχο και με τα χρήματα από τις πωλήσεις τους, να γίνουν άλλες προσθήκες, ενδεχομένως βασισμένες και σε μία διαφορετική στρατηγική όσον αφορά στο «χτίσιμο» του ρόστερ.

Το βέβαιο είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης δεν θέλει να ξεκινήσει η σεζόν με τις συγκεκριμένες δύο υποθέσεις να παραμένουν άλυτες. Βέβαια, από τη στιγμή που οι παίκτες έχουν συμβόλαιο, δεν είναι και τόσο απλό για την ΑΕΚ να εξυπηρετήσει όλα τα «θέλω» της, αν σε αυτά δεν συναινούν και οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι.

Δύο είναι οι δρόμοι για τον Ίβιτς: επέκταση συνεργασίας ή πώληση. Μπορεί να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, αλλά αυτό προϋποθέτει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μαζί τους, νωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν δεν ξεκαθαριστούν οι δύο αυτές υποθέσεις, θα είναι δύσκολο για την ΑΕΚ να κάνει σχεδιασμό ενόψει της επόμενης σεζόν, καθώς άλλες θα είναι οι ανάγκες με τους δύο στο ρόστερ και άλλες δίχως αυτούς.