ΑΕΚ

ΑΕΚ: Λόπες, το νέο όπλο

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από σχεδόν επτά μήνες απουσίας, ο Έλντερ Λόπες επιστρέφει και όπως έλεγε στους συμπαίκτες του, αισθάνεται όπως την πρώτη φορά που θα έβγαινε να παίξει σε γήπεδο.

Ήταν 29 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η κατάρα των χιαστών βρήκε το επόμενο θύμα της. Ο Πορτογάλος Ελντερ Λόπες γύρισε το γόνατό του στον αγωνιστικό χώρο-χωράφι του "Γεντί Κουλέ", παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Μάνταλο (δις), Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Γιόχανσον και Πάρη Μπάμπη.

Ήταν ο έβδομος (συνολικά) σοβαρός τραυματισμός παίκτη της ΑΕΚ στο γόνατο, σε διάστημα 3,5 ετών. Έκτοτε κύλισε μπόλικο νερό στο αυλάκι του αγώνα για την επιστροφή, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Συμπληρώνονται 6 μήνες και 23 ημέρες από την ημέρα του τραυματισμού και ο 30χρονος αριστερός μπακ-χαφ είναι πλέον έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή.

Όπως είχε προβλέψει και σχεδιάσει το ιατρικό επιτελείο, τρεις εβδομάδες μετά την ένταξή στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης, είναι σε θέση να πάρει χρόνο συμμετοχής, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι θα συμπεριλαμβάνεται κανονικά στα πλάνα του προπονητή για τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας από σήμερα και στο εξής.

Ασφαλώς, μετά από περίπου επτά μήνες αποχής, θα είναι δύσκολο να βρει ενεργό ρόλο, όπως για παράδειγμα συνέβη πέρυσι με τον Μάνταλο και το μεγάλο ρίσκο που πήρε ο Χιμένεθ χρησιμοποιώντας τον στην ενδεκάδα του τελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, δίχως τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Λόπες, στο διάστημα που ήταν ενεργός, πρόλαβε να αγωνιστεί σε οκτώ επίσημα ματς, πέντε για το πρωτάθλημα και τρία για τα προκριματικά του Champions League. Στην περυσινή, πρώτη σεζόν του ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, έλαβε μέρος σε 31 επίσημα ματς, σκοράροντας δύο φορές και δίνοντας δύο ασίστ που έγιναν γκολ, χρησιμοποιούμενος εκτός από αριστερός οπισθοφύλακας και ως αριστερός εξτρέμ.

Στις 8 του περασμένου Γενάρη, ο 30χρονος Λόπες υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ελλάδας, στην οποία θα ανήκει έως το καλοκαίρι του 2022. Χθες έλεγε στους συμπαίκτες του ότι αισθάνεται τέτοια ανυπομονησία να πατήσει χορτάρι, όπως η πρώτη φορά που εμφανίστηκε για να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ